Get Adobe Flash player

 


petak, 05 jun 2015 19:44

Novi Golf troši samo 4,3 litra benzina na 100 km

Ocijenite sadržaj
(3 Glasova)

Vw je predstavio novi Golf TSI BlueMotion sa 1.0 litarskim trocilindričnim motorom kojeg proizvođač opisuje kao najekonomičnijeg Golfa benzinca do sada. Motor proizvodi 115 ks (85 kW) i razvija 200 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a snaga se prenosi pomoću šestobrzinskog manuelnog mjenjača ili sedmostepene DSG transmisije sa duplim kvačilom.Bez obzira na to koji je mjenjač odabran, Tvrde da prosječna potrošnja u kombinovanom režimu iznosi samo 4,3 litra benzina na 100 pređenih kilometara a u atmosferu emituje 99 g CO2/km. Golf TSI BlueMotion do stotke stiže za 9,7 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 204 km/h.

Osim ekonomičnog motora, zasluge za skromnu potrošnju imaju i poboljšana aerodinamika vozila (koeficijent otpora je 0,28), spušteno oslanjanje, specijalno dizajnirane 15 inčne alu felge.

Golf 1.0 TSI BlueMotion standardno je opremljen i stop/start sistemom, tehnologijom za rekuperaciju energije kočenja, automatskom kočnicom u slučaju sudara, kako bi se spriječilo naknadno nekontrolirano kretanje vozila, sistemom elektronske blokade diferencijala za bolje ponašanje automobila u krivinama (XDS)…

Početna cijena ovog modela u Njemačkoj iznosi 20.450 eura.

aktuelno.me

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li znate šta je pasivna kuća?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish