Get Adobe Flash player

 


utorak, 24 februar 2015 11:17

Termostati koji će regulisati sve u kući

Ocijenite sadržaj
(2 Glasova)

Nest je firma koju je kupio Google, a poznata je po proizvodnji regulacionih uređaja za domove koji se mogu kontrolisati preko pametnih telefona. "Nest" sada širi ponudu svojih pametnih termostata. Termostati "Nest" uče navike članova porodice na dnevnom nivou i na taj način programiraju temperaturu prostorije u narednom periodu. Programirana temperatura omogućava udobnost boravka u prostorijama i ujedno uštedu energije. Ukoliko se ostvare obećanja iz kompanije, termostati će dobiti još puno novih funkcija u skorijoj budućnosti.

Prema riječima ljudi iz "Nest"-a, termostati te kompanije će u buduće moći da se povežu sa mašinama za pranje i sušenje veša, osvjetljenjem u kući, koje će moći da se automatski pali i gasi kada ste na odmoru. Imaće i dodatnu funkciju treperenja u slučaju povećane koncentracije ugljen dioksida u kući, kako bi dodatno uzbunili ukućane.

Osim navedenih uređaja, termostati će moći da kontrolišu i protivpožarne sisteme, preusmjeravaće pozive kada niste u kući, pa čak i otvarati i zatvarati garažna vrata kada je potrebno.

efikasnost.org

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi živjeli u eko zgradi-kući?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish