Get Adobe Flash player

 


petak, 21 avgust 2015 12:34

Na Googleu možete saznati da li vaša kuća može crpiti solarnu energiju VIDEO

Ocijenite sadržaj
(11 Glasova)

Google učestvuje u programu vrijednom više od dvije milijarde dolara koji se bavi obnovljivim izvorima energije. Ovaj pretraživač se odlučio da mapira količinu Sunčeve svjetlosti koju prima svaki krov i tako pomogne ljudima da se odluče da li im se isplati ulagati u solarne panele. Projekat "Sunčani krovovi" nedavno je objavio online alat koji vam dopušta da unesete svoju adresu i da saznate koliko prostora za solarne panele imate na svome krovu. Takođe, saznaćete i koliko sati godišnje Sunčeva svjetlost pada na vaš krov te koliko biste novca uštedjeli na ovaj način.

Ovaj projekat čak može i preporučiti veličinu solarnih panela koje biste trebali postaviti na osnovu vašeg prosječnog računa za električnu energiju. Na osnovu toga, može vam izračunati i koliko ćete uštedjeti ako se priključite projektu.

Google planira da naplaćuje uslugu posredovanja svim velikim kompanijama koje prodaju solarne panele tako da im naplati za sve kupce koji ih kontaktiraju putem projekta "Sunčani krovovi". Trenutno je ovu aplikaciju moguće koristiti samo u SAD-u ali Google je već najavio proširenje aplikacije i moguće korištenje širom svijeta.

biznis.ba

3 Komentara

  • Link komentara Vanja utorak, 25 avgust 2015 12:46 Napisano Vanja

    Fino, korisna stvar

  • Link komentara Miki utorak, 25 avgust 2015 12:56 Napisano Miki

    Osuncana kuća vrijeđeće više

  • Link komentara Amer nedjelja, 30 avgust 2015 09:51 Napisano Amer

    Ovo je samo za Ameriku, daleko je Amerika.

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li razmišljate o korišćenju solarne energije?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish