Get Adobe Flash player

 


ponedjeljak, 21 septembar 2015 19:10

Evropska nedjelja mobilnosti i u Crnoj Gori

Ocijenite sadržaj
(15 Glasova)

Delegacija Evropske unije, uz podršku EU Info Centra i u saradnji sa Ministarstvom turizma i održivog razvoja, Glavnim gradom Podgorica i opštinama Bar i Nikšić, organizuje od 16. do 22. septembra Evropsku nedjelju mobilnosti (ENM) u Crnoj Gori. Kako je saopšteno iz Delegacije, ENM je godišnja kampanja čiji je cilj podizanje svijesti evropskih građana o važnosti upotrebe javnog prevoza, bicikala i pješačenja.  „Ova nedjelja će se obilježiti od 16. do 22. septembra u preko dvije hiljade evropskih gradova.

Ovogodišnji slogan kampanje “Izaberi. Promijeni. Kombinuj.” ima za cilj da navede građane da koriste razne vidove prevoza prilikom putovanja“, kaže se u saopštenju. Ovogodišnja tema multimodalnosti osmišljena je kako bi podstakla ljude da razmišljaju o različitim mogućnostima za prevoz koje im stoje na raspolaganju, i da odaberu pravi način prilikom putovanja, pozivajući ih da kombinuju razne načine prevoza što često može dovesti i do bržeg i prijatnijeg putovanja.

ENM u Crnoj Gori obilježava se u Podgorici, Baru i Nikšiću, a tokom nje organizovaće se zatvaranje ulica za automobile, velika biciklistička tura, javna takmičenja za djecu i panel diskusija na temu car-poolinga i održivog transporta.

„U saradnji sa Nacionalnim koordinatorom za ENM, svečano otvaranje nedjelje će se održati u Baru 16.septembra. U utorak, 22.septembra, kada se obilježava Dan bez automobila, dio centra u Podgorici će biti zatvoren za saobraćaj kako bi se održala biciklistička tura za više stotina ljud“, navodi se u saopštenju Delegacije EU.

cdm.me

1 Komentar

  • Link komentara Biciklista ponedjeljak, 21 septembar 2015 19:28 Napisano Biciklista

    Više ulica u Podgorici biće zatvoreno za saobraćaj sjutra, 22. septembra radi obilježavanja "Dana bez automobila", koji se održava u okviru Evropske nedjelje mobilnosti. Saobraćaj će biti zatvoren za ulice Slobode, Bokeška, Njegoševa, Vučedolska.

    "Zatvara se saobraćaj za sve vrste motornih vozila u i ulicama 19. decembra, 13. jula, Moskovske, Dalmatinske, Meše Selimovića, kao i bulevarima Ivana Crnojevića, Svetog Petra Cetinjskog i Mihaila Lalića". Zabrana saobraćaja trajaće od 17.30 do 18.30 časova.

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li znate šta je pasivna kuća?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish