Get Adobe Flash player

 


subota, 01 septembar 2012 23:21

Opet dokazi o prednostima organske proizvodnje

Ocijenite sadržaj
(1 Glas)

Polazna osnova i izvor hranjivih materija za naš organizam jeste - zdravo zemljište. Zato što smo i sami sačinjeni od minerala koji se nalaze u tlu. A najzdravije zemljište za nas je - organsko...

Samo organska poljoprivreda omogućava neometani protok hranjivih materija iz zemlje, preko biljaka, u naš organizam. Zdravo zemljište je, dakle, od vitalne važnosti za naše zdravlje. Priznaćete, ovako o zdravlju ne razmišlja većina ljudi.


Ako hrana nije proizvedena uz pomoć prirodnih metoda, koje su u tesnoj saradnji sa unutrašnjom prirodom i ciklusima razvoja tla, kako će biljke upijati potrebne količine hranljivih materija? Ako se zemljište „obogaćuje“ hemijom i pesticidima, narušavajući ravnotežu tla i uništavajući korisne mikroorganizme u zemljištu, a istovremeno se gomila u našem telu, vi sigurno nećete dozvoliti da vas zavede samo jarka boja nekog ploda. Jer vi znate šta se krije unutra.

Profesor Karlo Lajfert sa Univerziteta Njukasl svojevremeno je bio koordinator četvorogodišnjeg projekta uz pomoć koga je pokazano da „organska hrana sadrži više antioksidanata i manje nezdravih masnih kiselina“ u poređenju sa konvencionalno dobijenom hranom. Organska pšenica, paradajz, krompir, kupus, luk i zelena salata, pokazalo se, čak između 20 i 40 procenata više hranjivih materija.

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li znate šta je pasivna kuća?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish