Get Adobe Flash player

 


subota, 20 jun 2015 21:04

Drevni lijek iz prirode koji liječi svaku bolest

Ocijenite sadržaj
(5 Glasova)

Prenosimo vam recept iz starih travarskih knjiga, za koji se kaže da liječi svaku bolest. Recept je u stvari baziran na bobicama borovnica i smreke utopljenim u vino i rakiju, odnosno radi se o vrsti vina od borovnica. Lijek se primjenjuje prije svega kod problema sa lošom cirkulacijom i lošom krvnom slikom, kod glavobolja i vrtoglavica, i u slučaju ako imate probleme sa slabim srcem i krvnim sudovima.

Za ovu namjenu sličan napitak od borovnica spominje se i u zapisima pronađenim u Londonu koji datiraju još iz 1696 godine. Ovdje se ni izbliza ne završava lista svih koristi ovog narodnog lijeka. Ovo vino trebali bi ste probati kao rješenje za probleme kod svih akutnih i hroničnih oboljenja želuca i crijeva te protiv probavnih smetnji i upala debelog crijeva. Vino uspješno reguliše probavnu floru te uništava i reguliše razmnožavanje štetnih bakterija i glista. Sok pomaže i kod nedostatka apetita i slabosti izazvane nekom bolesti, operacijom ili padom imunog sistema. Kako je dobra cirkulacija i probava ključ zdravlja čovjeka uz dobar rad srca i mozga jasno je zašto je ovo vino u narodu nazvano lijekom protiv svake bolesti. Svakako oprobajte i sami napraviti ovaj prirodni lijek, a da bi to uspjeli slijedite recept koji vam prenosimo.

Za pravljenje ovog lijeka biće vam potrebno: pola kilograma svježih borovnica (kao zamjenu možete upotrijebiti smrznute bobice), pola kilograma bobica smreke poznate i pod imenima borovac, brin, brina, crna smreka, crna smrekinja, kleka, klekinja, smrčika, smrča ili venja. Takođe će vam trebati 1 litar dobrog crnog domaćeg vina, pola litre jake domaće rakije, 3 kašike domaćeg meda i 3 kašike šećera.

Borovnice i smreku operite i stavite u veliku staklenu posudu. Natočite vino da prekrije bobice. Ostavite da odstoji u frižideru 48 sati. Nakon toga u smjesu dodajte pola litre rakije, med i šećer. Sve dobro promiješajte, da se med i šećer rastope. Ostavite da kompletna smjesa odstoji 7 dana. Nakon toga je spremna za upotrebu. Lijek se koristi tako što uzmete 4 supene kašike ovoga vina ujutro i naveče. Neka u svakoj dozi bude nekoliko bobica borovnica koje ćete dobro sažvakati prije gutanja. Vino se koristi 3 dana ujutro i naveče nakon čega se pauzira 2 dana. Koristite dok ne potrošite cjelokupnu dozu.

Po potrebi možete napraviti novu dozu i nastaviti koristiti ovo vino sve dok tegobe ne prestanu.

ljekovitirecepti.com

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi plastične kese zamijenili biorazgradivim?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish