Get Adobe Flash player

 


četvrtak, 14 maj 2015 21:32

Kazna za bačen pikavac u Parizu 68 eura

Ocijenite sadržaj
(4 Glasova)

U francuskoj prijestonici je pokrenuta velika kampanja sa ciljem da se stanovništvu skrene pažnja na problem pikavaca od cigareta na javnim mjestima, ali i da se javnost upozori na uvođenje kazne za bacanje opušaka. Gradski oci su postavili plakate širom grada sa kojih pozivaju Parižane i posjetioce da se suzdrže od bacanja pikavaca koji predstavljaju ozbiljno vizuelno i ekološko zagađenje. Kako prenose francuski mediji, svake godine se sa ulica Pariza počisti 350 tona pikavaca. Ovom toksičnom otpadu, koji zagađuje zemlju i vodu, potrebno je od četiri do 12 godina da nestane.

Bitka protiv opušaka ne vodi se samo putem bilborda već i konkretnom akcijom u okviru koje će na teritoriji grada biti postavljeno 30.000 kanti za otpatke, po jedna na svakih 100 metara, opremljenih metalnom pločicom za gašenje cigareta.

Parižani imaju priliku da se priviknu na novi režim do septembra kada će na snagu stupiti novi zakon po kojem će svako bacanje pikavca na ulicu biti kažnjeno sa 68 eura.

nezavisne.com

2 Komentara

  • Link komentara Vanja četvrtak, 14 maj 2015 21:38 Napisano Vanja

    Naravno, tako se najbolje kreira ekološka svijest, prvo se sve omogući kako treba, a ko ne umije da živi u kolektivu neka se nauči uplatnicama, tako se pravilno puni budzet na zadovoljstvo svih!

  • Link komentara Mikica nedjelja, 24 maj 2015 11:18 Napisano Mikica

    Ovako se najbolje mijenja svijest prema očuvanju prirode!

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li vam se dopada portal?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish