Get Adobe Flash player

 


utorak, 22 oktobar 2013 18:16

Sve moći propolisa

Ocijenite sadržaj
(0 Glasova)

Za propolis se tvrdi da je savršena ispomoć u liječenju ekcema, bubuljica, lišajeva, kao i posjekotina. Šta da radite da biste postigli pravi efekat? Pčelinji proizvod propolis ima posebno mjesto u kućnoj apoteci, ističu ljekari tradicionalne medicine. Za propolis se tvrdi da je savršena ispomoć u liječenju ekcema, bubuljica, lišajeva, kao i posjekotina. Da bi se postigao željeni efekat, potrebno je u tankom sloju da se dva puta dnevno nanosi na oboljelo mjesto. Rezultat sigurno neće izostati, naglašavaju zagovornici liječenja propolisom.

Propolis u obliku tableta i tinkture (alkoholni rastvor) može da se nađe u svim apotekama, kao i prodavnicama zdrave hrane. Zanimljivo je da ova mješavina voska i još nekih lijepljivih sastojaka, pčelama služi da učvrste saće i zatvore pukotine, ali i da dezinfikuju ćelije u kojima borave.

Propolis u sebi najviše ima voska, smole i balzama, a nešto manje polena, tanina i eteričnih ulja koja posjeduju antibiotska svojstva. Zbog ovakvog sastava propolis i postiže antiupalno i antimikrobno dejstvo, stimuliše regeneraciju tkiva i povećava odbrambenu moć organizma.

U oblasti stomatologije, preporučuje se za održavanje oralne higijene, jer predstavlja odličnu barijeru za pojavu karijesa.

U kozmetici, propolis se dodaje različitim kremama, koje mogu da se nađu u biljnim apotekama.

Dobro kod propolisa jeste to što mogu da ga koriste svi, osim ljudi alergičnih na pčelinje proizvode. Na propolis, alergične osobe moraju da zaborave!

aktuelno.me

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi kupili skuplji domaći ekološki proizvod od jeftinijeg iz uvoza?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish