Get Adobe Flash player

 


nedjelja, 15 septembar 2013 12:05

Evo zašto treba jesti kruške

Ocijenite sadržaj
(0 Glasova)

Jesen nam je za petama, a s njom dolaze i neke promjene na jelovniku. Kruške su savršeno jesenje voće koje treba konzumirati iz više razloga, a evo i zašto.  Kruške su idealna jesenja namirnica koju iz više razloga treba konzumirati što češće. Ljeto je na izmaku, jesen za petama i pravo je vrijeme da promijenite način ishrane, odnosno da uvedete neke izmjene na svom jelovniku. One obiluju vlaknima i pomažu u sprečavanju nadutosti, održavanju zdravog nivoa holesterola, a vlakna su povezana i sa smanjenim rizikom od raka dojke, srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2.

Kruške su izvor niza vitamina C, K, B2, B3 i B6. Za trudnice ili mame koje doje, korisna je informacija i kako kruške sadrže folnu kisjelinu. Što se tiče minerala, kruške sadrže kalcijum, magnezijum, kalijum, bakar i mangan.

Vitamin C i bakar su antioksidansi pa jedenje krušaka čini čuda i za vaš imunitet.

Kruške sadrže i mineral bor, koji je našem tijelu potreban radi apsorpcije kalcijuma. Zato su kruške povezane s pozitivnim učinkom i kada je osteoporoza u pitanju.

Ovo voće se smatra i hipoalergenska voćem, što znači da osobe koje su osjetljive na hranu mogu jesti kruške bez straha od štetnih efekata.

Jedenje tri ili više porcija voća dnevno, poput krušaka, može da snizi rizik od senilne makularne degeneracije, koja je najčešći uzrok gubitka vida kod starijih osoba.

Kvercetin je još jedan antioksidans koji se nalazi u kori kruške, a pomaže u sprečavanju raka i oštećenja arterije koje uzrokuje srčane tegobe.

Takođe, nedavna studija univerziteta Kornel utvrdila je kako konzumacija krušaka pomaže u sprečavanju Alchajmerove bolesti.

telefraf.rs

 

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi kupili skuplji domaći ekološki proizvod od jeftinijeg iz uvoza?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish