Get Adobe Flash player

 


subota, 09 mart 2013 19:12

Najbolje fotografije pada meteora

Ocijenite sadržaj
(4 Glasova)

Profesionalni fotograf Marat Akhmeralejev (31) je u trenutku pada meteora pomislio kako se radi o nuklearnoj bombi. Ipak, ostao je pribran i uspio da snimi odlične fotografije koje ujedno spadaju i među najbolje fotografije ovog događaja. Uprkos  šoku, krenuo je da fotografiše događaj koji se u tom trenutku nije mogao objasniti. "U trenutku kada je bljesak bio najsjajniji, osjetio sam toplinu na licu i jak  bol u očima koju je izazvao neizdržljiv sjaj. Trajalo je samo sekundu. Moje su misli bile zbunjujuće.Najprije nijesam pomislio da se radi o meteoru već atomskoj bombi. Tada sam se sjetio da sam pročitao nešto o asteroidima koji se približavaju Zemlji. Nakon toga sam mislio da je riječ o avionu", rekao je fotograf za "Siberijan tajms".

Podsjetimo, naučnicii procjenjuju kako je jačina energije oslobođene prilikom ulaska meteora u Zemljinu atmosferu bila čak 30 puta veća nego ona nuklearne bombe u Hirošimi tokom Drugog svjetskog rata.

Prema podacima ruskih medija oštećeno je 100 hiljada domaćinstava, a najnoviji podaci govore o 1150 povrijeđenih, od čega je 50 ljudi hospitalizovano, a ostali su tretirani zbog površinskih rana, rezova i ogrebotina.

rtcg.me

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi kupili skuplji domaći ekološki proizvod od jeftinijeg iz uvoza?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish