Get Adobe Flash player

 


utorak, 13 novembar 2012 19:32

Njujork traži 30 milijardi dolara

Ocijenite sadržaj
(2 Glasova)

Guverner države Njujork Endrju Kuomo zatražio je od federalnih vlasti u Vašingtonu 30 milijardi USD zbog štete koju je napravio uragan Sendi. U detaljnom spisku koji je proslijeđen u Vašington, traži se 3,5 milijardi USD za obnovu mostova, tunela, podzemne i nadzemne željeznice, i 1,65 milijardi USD za obnovu kuća i zgrada uništenih u oluji.

Milijarde dolara su potrebne i za nadoknadu lokalnim vlastima za troškove prekovremenog rada za policiju, vatrogasce i ostale ekipe za vanredna dejstva.

Nekoliko milijardi dolara zajmova i grantova sa federalnog nivoa biće potrebno i za oživljavanje pogođenih poslovnih postrojenja. Procjenjuje se da će šteta nastala uraganom Sendi preći 50 milijardi USD, čime će skuplji biti samo uragan Katrina iz 2005.godine, koji je pogodio Nju Orleans kada je šteta iznosila 145 milijardi.

Federalne vlasti su tada pomogle pogođeno područje sa 110 milijardi USD.

Predsjednik Amerike Barak Obama posjetiće u četvrtak Njujork da bi vidio kako napreduje obnova grada, u kome i dalje 125.000 osoba nema struju, a veliki broj benzionskih pumpi još je zatvoren.

rtcg.me

 

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi kupili hibridni automobil?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish