Get Adobe Flash player

 


nedjelja, 15 septembar 2013 09:56

Kolorado: Više od 500 ljudi nestalo u poplavi

Ocijenite sadržaj
(0 Glasova)

Za svega nekoliko dana palo kiše koliko je, u prosjeku, padne za godinu dana. Brojne spasilačke ekipe pokušavaju da pronađu više od petsto nestalih u nezapamćenoj poplavi koja je zahvatila američku državu Kolorado dok se tokom dana očekuju nove padavine. U ovoj državi je za svega nekoliko dana palo kiše koliko je, u prosjeku,  padne za godinu dana.

Privremeni izvještaji govore da je pet osoba izgubilo život. Žena koju je u subotu u gradu Boulderu odnijela vodena bujica bila je zadnja žrtva poplave, javljaju lokalne vlasti. U četvrtak su spasilačke ekipe pronašle tri trupla, a u petak i četvrto, u okrugu Boulderu.

"Ljudski gubitci su možda i veći, rekao je novinarima šerif tog okruga Džo Pele, ali "uz vojsku dobrovoljaca i pomoć avijacije, nadamo se da ćemo doći do svih kojima je pomoć potrebna".

Očekuje se dolazak pojačanja pošto je predsjednik Barak Obama proglasio vanredno stanje u Koloradu i naredio da se lokalnim vlastima pošalju spasioci i dodatna oprema.

Međutim,  vlasti upozoravaju da će spasiocima trebati još par dana da dođu u najudaljenija područja dok meteorolozi očekuju kišu "i idućih dana".

Napore spasilaca otežavaju oštećenja velikog broja baznih stanica za mobilnu telefoniju a brojni su i prekidi u snadbijevanju električnom energijom.

Kako god bilo, "ovakva se poplava događa svakih 500 do 1 000 godina", rekao je za "Denver Post" zvaničnik okruga Šon Konvej.

vijesti.me

 

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi se odazvali u akcijama cišćenja ?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish