Get Adobe Flash player

 


subota, 20 jul 2013 19:17

Kuća od brodskih kontejnera

Ocijenite sadržaj
(3 Glasova)

Casa Oruga koju je osmislio čileanski arhitekta Sebastian Irazabal, nova je ekološki osviješćena kuća napravljena za kolekcionara umetničkih djela. Kuća Oruga, što znači gusjenica, napravljena je od ukupno 12 brodskih kontejnera i smještena je na planinskoj padini sa koje puca predivan pogled na Santjago de Čile i Ande. Prefabrikovani brodski kontejneri u potpunosti su uklopljeni u krajolik, a postepenim rđanjem spoljašnjeg omotača u potpunosti će oponašati crvenkaste tonove lokalne zemlje.

Iako napravljena od prefabrikovanih materijala, kuća je u unutrašnjosti opremljena svim luksuzima moderne civilizacije uz dodatnu korist ogromne količine prirodne svjetlosti zbog velikih prozora kao i svježeg vazhuda koji stiže sa obližnjih planinskih vrhova.

Zajedničke prostorije smještene su u donjem dijelu kuće, dok je gornji dio rezervisan za spavaće sobe članova porodice. Zahvaljujući inovativnom korišćenju već dostupnih elemenata, kuće je izgrađena u vrlo kratkom roku i uz znatno niže troškove od konvencionalne gradnje.

gradnja.rs

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Plašite li se klimatskih promjena?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish