Get Adobe Flash player

 


petak, 22 jul 2016 16:30

Stigla nova LED rasvjeta u Podgorici

Ocijenite sadržaj
(5 Glasova)

Na dijelu Cetinjskog puta instalirane su savremene LED svjetiljke austrijskog proizvođača Thorn, što je donacija austrijske kompanije Zumtobel Group u vrijednosti od 30.000 eura. Svjetiljke biće postavljene na dionici Cetinjskog puta, od kružnog toka kod The Capital Plaza centra do kružnog toka kod Business City. Instalirane svjetiljke otvorene su za integraciju u takozvane Smart City sisteme, kao i sisteme centralnog monitoringa i nadzora javne rasvjete. Ovo tehničko rješenje u skladu je sa najnovijim preporukama za projektovanje i izvođenje javne rasvjete na teritoriji Glavnog grada što je, takođe, jedan od trendova u javnoj rasvjeti širom Evrope.

Iz PG biroa je saopšteno da će drugom fazom donacije biti zamijenjena rasvjeta u nastavku bulevara do kružnog toka kod Business City.

Zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović ocijenio je da donacija predstavlja važan korak u pravcu osavremenjivanja javne rasvjete u glavnom gradu Crne Gore. "Namjera gradske uprave je da modernizuje i učini boljom i efikasnijom cjelokupni sistem javne rasvjete na područiju Podgorice. Upravo su partnerstva sa kompanijom kao što je Zumtobel Group veoma važna za brže i efikasnije ostarenje tog cilja", dodao je on.

Kako je naglasio, gradska uprava će i u narednom periodu nastaviti sa realizacijom ovakvih projekata i u ostalim djelovima grada u cilju uštede električne energije i postizanja većeg stepena energetske efikasnosti kada je u pitanju oblast javne rasvjete.

Predstavnici Zumtobel Group-a su istakli da je realizacijom pomenutog projekta postignuta najveća svijetlotehnička klasa za saobraćajnice prema važećim preporukama, a to je bilo neophodno uraditi zato što je frekvencija saobraćaja u ovom dijelu grada značajno povećana u posljednjih nekoliko godina.

Zumtobel Group iz Dornbirna, od porodične firme osnovane 1950. godine razvila se u internacionalnu kompanija, jednu od vodećih u oblasti inovativnih rješenja za rasvjetu i proizvodnju pratećih komponenti.

cdm.me

4 Komentara

 • Link komentara Bogdan petak, 22 jul 2016 16:38 Napisano Bogdan

  E tako se na pravi način čuvaju državni resursi! A mi nismo imali tih 30 000 eura do sada, nego se moralo iz donacija...epaa

 • Link komentara Vasilije petak, 22 jul 2016 16:52 Napisano Vasilije

  Slažem se sa prethodnim komentarom, zar mi nemamo domaće pameti i domaćih izvora da svu rasvjetu prebacimo na LED, jer to nije investicija već ušteda u dugom roku.

 • Link komentara Miki nedjelja, 24 jul 2016 13:25 Napisano Miki

  30% manji racuni za javnu rasvjetu, konacno!

 • Link komentara Orao petak, 26 avgust 2016 15:10 Napisano Orao

  Podgoricu osloboditi betona i vratiti je zelenilu!

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi plastične kese zamijenili biorazgradivim?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish