Get Adobe Flash player

 


srijeda, 14 novembar 2012 16:22

Ekološki smještaj u krošnjama

Ocijenite sadržaj
(0 Glasova)

E’terra Samara eko-odmaralište u Ontariju, u Kanadi, postavlja 12 novih jednokrevetnih vila u krošnji. Projektovane od strane kanadskog biroa Farrow Partnership Architects, ove eko-kolibe su dizajnirane da budu suspendovane u krošnjama, pružajući divan pogled na Džordžijski zaliv.

Vile u krošnjama su slične Redvud kućicama na drvetu sa Novog Zelanda, ali su mnogo manje u površini. Opremljene sa skromnim namještajem, oni će pružiti gostima jednostavne pogodnosti i mogle bi uskoro postati veoma popularne zbog svog jedinstvenog izgleda.

Usvajajući građevinske tehnike koje se često koriste za izgradnju laganih drvenih jedrenjaka, svaka struktura na drvetu će biti prefabrikova van lokacije u tri sekcije. Napravljen od lokalno ubranog FSC (Forest Stewardship Council) sertifikovanog drveta, zakrivljeni ram vila će zatim biti suspendovan uz pomoć čeličnog rama i kablovskog sistema koji grli stablo i daje objektu stabilnost.

“Struktura je projektovana da bude suspendovana sa debla drveta, umjesto da prati uobičajenu praksu zakivanja u drvo”, kažu iz biroa Farrow Partnership Architects. “Time struktura grli drvo, umesto da mu probija meso.”

ekologija.rs

 

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li vam se dopada portal?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish