Get Adobe Flash player

 


utorak, 26 decembar 2017 22:08

Pepsi kupuje 100 Tesla kamiona

Ocijenite sadržaj
(1 Glas)

Tesla je objavio da je primio nove rezervacije za električni kamion-šleper koji je predstavljen sredinom novembra. Pepsi je postao prvi kupac koji je naručio trocifren broj vozila, pošto je uplatio depozit za nabavku 100 kamiona Tesla Semi. Do sada je najveća pojedinačna narudžbina iznosila 50 vozila, a kupac je bila korporacija Sysco koja se bavi distirbucijom hrane. Tesla nije saopštio koliko je ukupno kamiona do sada naručeno (manje od mjesec dana nakon premijere), ali pretpostavlja se da se radi o nekoliko stotina, ako ne i hiljadu vozila, a broj rezervacija mijenja se iz dana u dan.

Što se tiče Pepsija, ova kompanija u SAD trenutno posjeduje blizu 10.000 kamiona, pa će kupovinom Teslinih 100 vozila 1% flote biti na električni pogon. Inače, godišnje se u SAD proda oko 260.000 kamiona klase kojoj pripada Tesla Semi.

Osnovna verzija Teslinog kamiona na struju ima autonomiju u vožnji od 480 km i košta 150.000 dolara. Za one kojima je potreban kamion za nešto duže relacije, na raspolaganju je Tesla Semi koji sa punim baterijama može da pređe 800 km. Ova verzija prodaje se po cijeni od 180.000 dolara.

Da bi rezervisali bazični model, potencijalni kupci moraju da uplate depozit od 20.000 dolara.

b92.net

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi kupili hibridni automobil?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish