Get Adobe Flash player

 


nedjelja, 03 septembar 2017 14:56

Od 2019 autobusi bez vozača u Beču

Ocijenite sadržaj
(4 Glasova)

Autobusi bez vozača će od 2019. godine saobraćati u Beču. Taj projekat će finansirati Ministarstvo saobraćaja Austrije, a cilj je da autobuska linija sa autobusima bez vozača počne da funkcioniše u realnim uslovima - sa autobuskim stanicama, redom vožnje i sa pravim putnicima. Projekat počinje na ljeto, a planirano je da prva takva autobuska linija počne da saobraća u gradskoj četvrti Aspern u Beču. Kako je navedeno u saopštenju, već je u toku testiranje autonomnog mini-busa "Navya Arma" sa električnim pogonom

"Razvijamo rješenja za bezbjednu interakciju putnika i autobusa. Želimo da 'naučimo' autobus kako da prepozna osobe i objekte", rekao je Volfgang Ponvajser sa Austrijskog tehnološkog instituta.

U tom projektu će učestvovati Bečko saobraćajno preduzeće "Wiener Linien", Austrijski tehnološki institut "AIT" (Austrian Institute of Technologie), Upravni odbor fondacije za bezbjednost u saobraćaju "KFV" (Kuratorium für Verkehrshicherheit), Organizacija za kontrolu kvaliteta "TÜV Austria", Siemens AG Oesterreich i francuski proizvođač autobusa "Navya".

n1info.com

3 Komentara

  • Link komentara Mfx nedjelja, 03 septembar 2017 15:00 Napisano Mfx

    U Podgorici od 2020-te dizel autobusi stari samo 20 godina

  • Link komentara Nele nedjelja, 03 septembar 2017 15:03 Napisano Nele

    A, kod nas u isto vrijeme će biti vozači bez autobusa. Jos malo pa i gradovi bez ljudi.

  • Link komentara Krsto nedjelja, 03 septembar 2017 15:14 Napisano Krsto

    Ali đe je tu draž kada se neka sirovina prodere "Majstore zadnja!" kako se može izbjeći plaćanje karte i mogu li se slomiti prozori kamenom..

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li znate šta je pasivna kuća?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish