Get Adobe Flash player

 


nedjelja, 23 februar 2014 20:06

Pokrenuta najveća zelena banka u SAD

Ocijenite sadržaj
(5 Glasova)

Andrew Cuomo, guverner savezne države New York, nedavno je najavio početak poslovnih aktivnosti New York Green Banke, a služiće podsticanju ulaganja privatnog sektora u čiste izvore energije i energetsku efikasnost. Radi se o najvećem projektu ove vrste u SAD-u koji na raspolaganje potencijalnim investitorima stavlja čak milijardu dolara sredstava. Početna kapitalizacija banke od 210 miliona dolara biće usmjerena ka jačanu sektora vjetra, solara i drugih obnovljivih izvora energije na komercijalnom nivou.

Alfred Griffin, predsjednik NY Green Bank-a, izjavio je: "Uzbuđeni smo što krećemo sa radom na tržištu i veselimo se pronalasku inovativnih načina koji će investicije u sektor čiste energije približiti privatnom sektoru. Najava početka našeg poslovanja naglašava predanost guvernera Cuoma za uspostavljanje javno-privatnih partnerstva koji mogu proširiti tržište zelene energije, pokrenuti razvoj komercijalno dokazanih tehnologija ali i investitorima i firmama omogućiti iskorištavanje atraktivnih mogućnosti razvoja čiste energije".

Članica Kongresa, Rosa DeLauro predložila je pokretanje Banke za razvoj nacionalne infrastrukture koja bi podstaknula privatni sektor na ulaganja u modernizaciju prevoznog, energetskog, telekomunikacionog i sektora zaštite đživotne sredine. Projekti koje bi finansirala podlijegali bi osnovnom uslovu "Buy America" kojim se garantuje da su sva sredstva korištena u projektu proizvedena u SAD-u.

croenergo.eu

3 Komentara

  • Link komentara Dragoljub HN nedjelja, 23 februar 2014 20:20 Napisano Dragoljub HN

    Normalno je da banke prate razvoj obnovljivih izvora energije, u tome leži i njihova društvena odgovornosti. Mi ćemo na ovakve banke sačekati, kod nas se još uvijek banke doživljavaju kao zelenaši a ne zelene banke.

  • Link komentara Veljko nedjelja, 23 februar 2014 20:38 Napisano Veljko

    Imamo i mi zelenaske banke, pa i one su zelene:)

  • Link komentara Stanka nedjelja, 23 februar 2014 20:40 Napisano Stanka

    1 $$$ $$$ $$$ dolara za njihovo trziste i nije nesto previse, ali ipak govori kako banke prate razvoj zelenog i ekoloskog biznis sektora

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li razmišljate o korišćenju solarne energije?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish