Get Adobe Flash player

 


srijeda, 08 april 2015 19:38

Energetski nezavisna Neksus kuća VIDEO

Ocijenite sadržaj
(3 Glasova)

Projekat pod imenom "NexusHouse" je zajedničko djelo Tehničkog Univerziteta iz Minhena i Teksaškog Univerziteta iz Austina. Ova prizemna kuća je energetski nezavisna, napravljena od recikliranih i održivih materijala, ima sistem za prečišćavanje vode i solarne panele na krovu. Energijom iz solarnih panela snabdijevaju se svi aparati u kući- osvjetljenje, kuhinjski aparati, klimatizacija i električni automobil.

Kuća koristi toplotnu pumpu i skladište toplotne energije, kako bi optimalno iskorišćavala energiju za grijanje odnosno hlađenje. Sistem za sakupljanje kišnice obezbjeđuje tehničku vodu, a uz pomoć sistema za filtraciju, voda se može koristiti i za piće. Sistem za prikupljanje iskorišćene vode, omogućava da se ta voda ponovo koristi u mašini za pranje veša, u vodokotliću itd.

Većina materijala, koji su korišćeni tokom izgradnje kuće, ne zagađuju životnu sredinu i mogu se razgraditi na sastavne djelove koji se recikliraju. Fasada je obložena recikliranim drvetom. Pogledajte i ovaj video za više detalja:

efikasnost.org

1 Komentar

  • Link komentara Mirko srijeda, 08 april 2015 19:55 Napisano Mirko

    To je to! Svaka im cast!

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi kupili hibridni automobil?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish