Get Adobe Flash player

 


utorak, 10 februar 2015 20:51

Plutajuća kuća je održivo rješenje za poplavne zone

Ocijenite sadržaj
(3 Glasova)

Nagrađivani arhitektonski biro Carl Turner Architects je nedavno predstavio jedinstveni projekat kuće koja rješava sve veći problem poplava u Velikoj Britaniji i u drugim djelovima svijeta. Biro Carl Turner Architects je projektovao Plutajuću kuću koja sarađuje sa svojim okruženjem, umjesto da se trudi da radi protiv njega. Projekat je djelimično plutajuća kuća, djelimično čamac, i 100% samodovoljna, ugljenično neutralna kuća koja generiše sopstvenu električnu energiju sa ugrađenim solarnim panelima. Plutajuća kuća je stvorena kao odgovor na izazov koji je postavila kompanije Paper Houses.

Izazov je pozvao arhitekte i dizajnere da se pozabave sa nedovoljno korišćenim vodotokovima u Velikoj Britaniji i sve većim problemima poplava koji se javljaju u stambenim naseljima.

Dizajn Plutajuće kuće je prilagodljiv tako da dom može biti podržan na velikom broju različitih struktura, u zavisnosti od okruženja. Lagani dom može biti izgrađen na vrhu čvrste baze u poplavnom području, na šipovima, ili na plutajućoj bazi koja je više slična splavu.

gradjevinarstvo.rs

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi plastične kese zamijenili biorazgradivim?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish