Get Adobe Flash player

 


petak, 11 april 2014 12:23

Mini montažna kuća sa solarnim panelima na krovu VIDEO

Ocijenite sadržaj
(5 Glasova)

Grupa španskih arhitekata i inženjera napravila je malu montažnu kuću koja dolazi sa već integrisanim solarnim panelima na krovu. Kuća nosi naziv ViVood, izrađena je od borovog drveta, energetski je efikasna, i može se prilagoditi raznim veličinama, pejzažima i potrebama. Mala montažna kuća se lako može prenositi, pa zbog toga proizvođači navode da je idealna za kampove. Za montažu i demontažu cijele konstrukcije je potrebno samo 9 časova, a cijena se kreće od 4.900 eura za najmanju, do 17.000 eura za kuću najveće površine.

Dobro osmišljen dizajn ove kuće omogućava laku masovnu proizvodnju, pa samim tim i niže troškove. Zidovi i krov su izrađeni od drvenih panela sa podesivim nožicama koje se mogu prilagoditi svakom terenu.

U ovoj energetski efikasnoj kući su primijenjeni principi i aktivne i pasivne gradnje kako bi se umanjio njen uticaj na životnu sredinu. Pored već integrisanih solarnih panela, ona dolazi i sa kompostnim toaletom i sistemom za skladištenje vode. Zahvaljujući modularnom dizajnu, ova kuća se može naručiti u različitim veličinama koje se kreću od samo 12m2 do 35m2.

Pogledajte kako izgleda ova kuća:

ekokuce.com

1 Komentar

  • Link komentara Miki petak, 11 april 2014 12:28 Napisano Miki

    Fenomenalno! Jeftino i ekoloski. Za 7 godina se sama otplacujue, kroz racune za struju...

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi se odazvali u akcijama cišćenja ?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish