Get Adobe Flash player

 


petak, 05 april 2013 17:41

Eko hotel Waterfront - vodopad i hotel

Ocijenite sadržaj
(8 Glasova)

Nedaleko od grada Šangaja prostire se jedna od idiličnih zelenih oaza Kine, regija  Songjiang, poznata kao idelano mjesto za uživanje u netaknutoj prirodi i pravi raj za ljubitelje ljepota ekologije. Upravo tu, na obromcima litice sa koje se pruža veličanstveni pogled, nići će veličanstveni hotel “Vodopad”, najluksuzniji hotel Kine i novo čudo svjetske arhitekture. Nakon velikog svjetskog konkursa, po kojem je traženo rješenje za novi hotel o kojem će cijeli svijet pričati, a koji će biti i ugledni primjer takozvane ekološke arhitekture. Novi hotel, čija je gradnja u toku, izgledom će podsjećati na vodopad, a ujedno će i sadržati pravi vodopad.

Sadržaće preko 400 soba i brojne hotelske sadržaje ispod površine vode. Sam krov hotela biće u ravni sa prirodnim okruženjem i sa površine ga niko neće moći primjetiti – biće utopljen u livadu i liticu kao da je izrastao iz nje.

Neodvojivi dio hotela, koji će biti visok 100 metara, koliko i sama litica na kojoj se gradi, jesu i kongresni centar i brojni restorani. Sportski kompleksi Waterfront resort-a biće posvećeni vodenim sportovima ali i onim najekstremnijima, pa će hotel u Songjiangu posjedovati najbolje primjere free climb-inga i bundge jump-inga.

Akvarijum na spratovima ispod površine vode biće dubok nevjerovatnih 10 metara. Producenti legendarnih filmova o Džemsu Bond-u već su stupili u kontakt sa vlasnicima hotela Waterfront, kompanijom Shimao, sa namjerom da ovu lokaciju rezervišu kao jednu od narednih scenografija za avanture najčuvenijeg tajnog agenta.

Hotel Waterfront Songjiang je samo djelić budućeg grada koji će se podići na ovom mjestu, nedaleko udaljenog od Šangaja, u kojem će živjeti oko 500.000 stanovnika, ali ipak okruženi prirodom. Naime, novi grad biće koncipiran kao “green city”, mjesto čija je urbanost zauvijek posvećena očuvanju prirode i ekologije.

Čitav kompleks koristiće geotermalne izvore energije i u najsitnijim detaljima biće ekološki. Kina definitivno postaje vodeća velesila u arhitektonskim čudesima, dok će ovaj hotel postati definitivno najljepši kineski vodopad. Pretpostavljamo da će pogled iz soba ovog hotela biti neviđeno lijep, ali se nadamo da će i prozori dobro dihtovati – u suprotnom niko neće željeti da spava pored huka vodopada. Pušači će u velikom luku zaobilaziti Waterfront hotel da ih ne bi grizla savjest u tako ekološkom okruženju.

NVO Zeleno Srce

 

1 Komentar

  • Link komentara Anica četvrtak, 11 april 2013 10:43 Napisano Anica

    E ovo se naziva povratak u buducnost prirode, extra svaka cas Kinezima

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi se odazvali u akcijama cišćenja ?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish