Get Adobe Flash player

 


utorak, 28 januar 2014 13:43

Eko hoteli i vještačko ostrvo za Svjetsko prvenstvo u fudbalu

Ocijenite sadržaj
(5 Glasova)

Tokom 2022. godine Katar će biti domaćin Svjetskoj prvenstva u fudbalu, a zvaničnici ove države su zabrinuti kako će smjestiti 25.000 ljubitelja fudbala. Zbog toga su arhitektonski studio Sigge Architects i kompanija Global Accommodation Management uradili projekat plutajućih hotela i apartmana koji će biti energetski nezavisni i efikasni. Svi hoteli će imati sisteme za proizvodnju energije, tretman otpadnih voda i reciklažu. Luksuzni apartmani će biti moderno dizajnirani sa velikim staklenim zidovima koji će pružati pogled na okean.

Hoteli i apartmani će sa kopnom biti povezani brodovima i novim tranzitnim linijama. Svi apartmani u hotelima će biti luksuzni i dio novog vještačkog ostrva pod nazivom Oriks koje će se nalaziti u blizini Dohe. Ostrvo će imati sopstvene tehničke sisteme i generatore energije, a svi hoteli će biti energetski nezavisni.

Ostrvo je dizajnirano tako da će nakon Svjetskog prvenstva lako moći da mu se promijeni lokacija i namjena.

Iako su ovi plutajući hoteli lijepo rješenje za smještaj gostiju, ekološki uticaji hotela su nejasni, a vještačko ostrvo će sigurno uticati na stabilnost morskog života, zaštitu životne sredine i kvalitet vode u tom području.

Katar definitivno ima finansijskih mogućnosti i resursa da ostvari ove planove, a za gradnju ostrva će izdvojiti 5.5 miliona američkih dolara.

ekokuce.com

1 Komentar

  • Link komentara Velisa utorak, 28 januar 2014 13:58 Napisano Velisa

    pa i nije neka velika investicija obzirom da ce se reciklirati i poslije zavrsetka prvenstva u fudbalu...

    Odlicna ideja, pametno ulozen novac

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi kupili hibridni automobil?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish