Get Adobe Flash player

 


petak, 21 avgust 2015 10:46

Prva poslovna zgrada u Dubaiju napravljena 3D štampačima VIDEO

Ocijenite sadržaj
(6 Glasova)

Tehnologija 3D štampe nije novost, ali ovo je prvi poduhvat pravljenja zgrade koje će se koristiti u komercijalne svrhe. Prosperitetni Ujedinjeni Arapski Emirati ne samo da ne zaostaju za svjetskim trendovima već žele i da ih postavljaju. Zato je Nacionalna komisija za inovacije Emirata dala zeleno svijetlo za gradnju prve poslovne zgrade u Dubaiju koja će se cijela raditi upotrebom 3D štampača. Riječ je o građevini površine 185 m2 koja će se graditi 3D štampačima visokim šest metara koje proizvodi kineska kompanija Winsun.

Koristeći beton, plastiku i fiberglas, 3D štampači će izgraditi cijeli poslovni objekat, zajedno sa namještajem i ostalim elementima enterijera. Za ovaj proces biće potrebno svega nekoliko nedelja.

Gradnja 3D štampačima smanjuje troškove radne snage za 50 do 80 % nego kada se gradi klasičnim postupcima. Bitno je napomenuti i da se količina industrijskog otpada upotrebom 3D štampa u gradnji, smanjuje za 30 do 60 %. Ova revolucionarna zgrada biće smještena u samom centru Dubaiju a u njoj će se, između ostalog, naći i izložba posvećena tehnologiji 3D štampe.

gradnja.rs

1 Komentar

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi se odazvali u akcijama cišćenja ?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish