Get Adobe Flash player

 


srijeda, 08 oktobar 2014 18:38

Stambena zgrada izgrađena za 4 dana VIDEO

Ocijenite sadržaj
(3 Glasova)

Prva prefabrikovana stambena zgrada je izgrađena u San Francisku. Iako je za pojmove američkog tržišta, stambena jedinica od 27 m2 teško zamisliva, na našem tržištu je to standardno i dobro poznato pod imenom garsonjera tj studio. Prednost ovako građenih stambenih jedinica je u brzini izgradnje na terenu, pošto se najveći dio objekta prefabrikuje (proizvodi) u proizvodnim halama kompanije Panoramic Interests. Prilikom projektovanja posebno se vodilo računa o potrošnji energije budućih stanara, pa je cilj ovog projekta postizanje Platinastog LEED certifikata.

Svaka stambena zgrada se sastoji od 23 stambene jedinice, svaka po 27 kvadratnih metara stambenog prostora, koji sadrže kompletno opremljenu kuhinju, krevet za dvije osobe koji se izvlači iz zida, kupatilo i dosta prostora za ostavljanje stvari i garderobe. Trpezarija se pretvara u spavaći dio po potrebi, jednostavnim izvlačenjem kreveta. Posebna prednost ovakvog tipa gradnje je u brzini, pošto je za izgradnju četvorospratne zgrade na terenu potrebno do 4 dana rada. Pošto se prethodno cijela stabmena jedinica napravi u fabrici, dok se na terenu samo montiraju u jednu cjelinu.

efikasnost.org

3 Komentara

  • Link komentara Stojan srijeda, 08 oktobar 2014 18:51 Napisano Stojan

    Svaka njima čast ali ovdje je cigla još uvijek zakon. Zato im uragani i odnose lako kuće, mada možda je i tako bolje.

  • Link komentara Stanka srijeda, 08 oktobar 2014 18:54 Napisano Stanka

    Kao lego kockice, odlicno!

  • Link komentara Sparklet četvrtak, 09 oktobar 2014 07:41 Napisano Sparklet

    Amerika,Amerika...zemlja daleka!Mozda se i nasi gradjevinari sjete ovakvih rjesenja obzirom da jos jedino garsonjere mogu i da prodaju jer banke odobravaju upravo tolike kredite na male plate...

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li znate šta je pasivna kuća?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish