Get Adobe Flash player

 


utorak, 14 april 2015 20:17

5 razloga da zamijenite plastična pakovanja staklenim posudama

Ocijenite sadržaj
(5 Glasova)

Plastika je svuda oko nas, i ma koliko je mi reciklirali, uvijek će štetiti našem zdravlju i okolini. Sa druge strane, staklo je pouzdanije i dokazano bezbjednije po zdravlje ljudi, kao i za životnu sredinu. Pročitajte zašto bi trebalo da zamijenimo plastična pakovanja staklenim posudama. Čuvajmo svoje zdravlje kroz očuvanje Planete.

Hrana je bezbjednija

Naučnici se više ne pitaju da li toksične supstance dospijevaju iz plastike u hranu, već koliko štetnih materija prelazi u naš obrok. Naime, naučnici ne preporučuju da se hrana namijenjena djeci, bolesnima i starijim osobama podgrijeva i servira u plastičnim posudama. Zato je važno da budemo bezbjedni a staklene posude su sigurnije za korišćenje, čistije su, ne upijaju bakterije i mogu se prati na visokim temperaturama.

Bolji ukus hrane

Da li ste primijetili da kupovne namirnice kao i one iz frižidera imaju bolji ukus ako se čuvaju u staklenim teglama nego u plastičnom pakovanju. Hrana jednostavno ima čistiji i puniji ukus, a namirnice ostaju duže svježe.

Čuvamo planetu

Korišćenjem staklenih posuda, tegli i flaša smanjujemo otpad na deponijama koji nastaje uslijed gomilanja plastike. Takođe, staklene posude možete koristiti neograničeni broj puta, a mogu se i reciklirati bezbroj puta.

Štedimo novac

Na prvi pogled, staklo je skuplje od plastike. Ali, za razliku od plastike, staklo je dobra investicija i štedi novac na duže staze. Staklene posude se mogu koristiti od zamrzivača i frižidera do šporeta i stola.

Ne bacamo hranu

Kada se hrana nalazi u providnoj staklenoj posudi jasno ćete vidjeti kada počinje da se kvari.

NVO Zeleno Srce

1 Komentar

  • Link komentara Vesko četvrtak, 07 maj 2015 12:33 Napisano Vesko

    Nažalost mi uvozimo vodu a izvore ne čuvamo, blago nama sa nama!

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li znate šta je pasivna kuća?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish