Get Adobe Flash player

 


subota, 07 februar 2015 20:53

Zdravstveno bezbjednija elektronska cigareta Smokking

Ocijenite sadržaj
(6 Glasova)

Sa pojavom elektronskih cigareta pušenje je dobilo sasvim novu dimenziju. Zahvaljujući elektronskim cigaretama sada možete pušiti a da pri tom ne narušavate svoje zdravlje niti zdravlje ljudi u Vašem okruženju. Pored zdravstvene bezbjednosti elektronske cigarete su superiornije u odnosu na cigarete od duvana i u pogledu dizajna, ali i u ekonomskom smislu.

Elektronske cigarete ne narušavaju zdravlje

U sastavu dima koji stvara elektronska cigareta se ne nalaze toksične materije, za razliku od duvanskog dima koji obiluje štetnim jedinjenjima, pa čak i kancerogenim materijama. Dim elektronske cigarete se stvara isparavanjem tečnosti sačinjene od nikotina (postoje tecnosti bez nikotina), arome i propilen glikola ili biljnog glicerola. Elektronske cigarete su u zdravstvenom smislu potpuno bezbjedne. Pored toga što ne smetaju pušačima, elektronske cigarete ne smetaju ni nepušačima. Njihov dim nema neprijatan miris. Za razliku od duvanskih cigareta koje podležu zakonu o zabrani pušenja, za elektronske cigarete ne važi ovaj zakon, one se mogu koristit svuda.

Način pušenja elektronske cigarete

Elektronska cigareta se puši isto kao i duvanska, povlačenjem vazduha kroz cigaretu, ali je način stvaranja dima koji dospijeva do pušača znatno drugačiji. Naime, kod duvanskih cigareta dim nastaje sagorevanjem duvana, dok se dim elektronske cigarete formira isparavanjem  tečnosti. Pored atomizera u kome se nalazi nikotinska tečnost, u sastav elektronske cigarete ulaze još i baterija i raspršivač. Kada pušač povuče vazduh kroz mustiklu elektronske cigarete aktivira se baterija koja stvara toplotu za zagrijavanje tečnosti. Kada tečnost dostigne tačku ključanja pretvara se u paru koja dospijeva u atomizer koji ima ulogu raspršivanja vodene pare do čestica mikronskih dimenzija. Na taj način  tečnost u vidu pare dospijeva do pušača.

Elektronske cigarete pored zdravlja čuvaju i kućni budžet

Računica pokazuje da je ušteda novca koja se ostvaruje prelaskom sa duvanskih na pušenje elektronskih cigareta vrlo značajna za kućni budžet. Troškovi pušenja se na ovaj način mogu umanjiti i do 40%. Osim brige o vašem zdravlju, kupovina elektronske cig.  Smokking  znači i značajnu uštedu novca. Pušenje Smokking elek.cigarete je vrlo povoljno. Dopunjavanje jednog kertridža za tečnost od 10ml kosta 5e, dok punilo od 20ml košta oko 10e. Jedno punilo od 20ml. je ekvivalent cele steke cigareta. Izračunajte sami koliko novca možete uštedeti prelaskom na e-pušenje.Uštedite novac, sačuvajte zdravlje, pređite na pušenje elektronske cigarette Smokking.

Adresa: Ul. Slobode br.12

mob.069153019

fix.020221036

www.smokking.it

https://www.facebook.com/pages/Elektronska-cigareta/592714367426302?ref=hl  (fb.stranica)

NVO Zeleno Srce

7 Komentara

 • Link komentara Anica subota, 07 februar 2015 21:07 Napisano Anica

  Elektronske cigarete nemaju miris, i pomažu od odvikavanja, barem je meni pomoglo:)

 • Link komentara Milos subota, 07 februar 2015 21:23 Napisano Milos

  Vidio sam ovo u Podgorici, u ul Slobode ima odličnih aroma, ali ne želim da budem pušač:)

 • Link komentara Vesko nedjelja, 08 februar 2015 14:16 Napisano Vesko

  Ovo nije tekst za rubriku zdravi stilovi zivota, osim ako vam duvanski lobi nije novi sponzor:)

 • Link komentara Milica ponedjeljak, 09 februar 2015 10:35 Napisano Milica

  Pojavom elektronske cigarete broj pušača u je znatno opao, a iskustva korisnika govore da se većina njih gotovo nikad ne vrate pušenju. Postavlja se pitanje kome ova statistika ne ide u prilog i hoće li predrasude na osnovu kojih se vodite, vratiti pepeljare na sto? Duvanski lobi plasira tabu teme na osnovu elektronskih cig.samo da ne bi opala prodaja svjetskih duhanskih kompanija, brendova Marlboro, Ronhill...
  Tecnost koja se sipa u elektronskoj cigareti ne sadrzi katran, uglen-monoksid i 4.000 stetnih materija koje sadrzi duvan. Nikotin, naravno nije zdrav. Ipak imamo u ponudi tecnosti BEZ nikotina, tako da na VASU odgovornost uzimate tecnost koja ce zadovoljiti vasa cula.

 • Link komentara Luka ponedjeljak, 09 februar 2015 19:34 Napisano Luka

  Ma imaju da se kupe u svim gradovima, cak i tabacco objekti prodaju elektronske cigarete. Ja sam moju kupio kod 5. Udovica i jako si povoljini sto se tice cijena i kvalitet je je bas dobar aroma. Meni je pomogla e cigareta i preporucio bih je i ostalima.

 • Link komentara Nostradamus ponedjeljak, 09 februar 2015 20:25 Napisano Nostradamus

  e-cigareta se može pušiti na mjestima gde postoji zabrana pušenja duvanskih proizvoda. Pušenje e-cigareta je dozvoljeno zato što one nisu duvanski proizvod, nemaju veze sa duvanom i ne izazivaju pasivno pušenje. Eletronska cigareta je zdravija, dozvoljena i štedljivija alternativa. Naziv e-cigareta je postao uobičajen za novu generaciju cigareta, koje su u svojoj biti elektronski sklop zamišljen kao zamjena za klasičnu cigaretu. E-cigareta nije terapijsko sredstvo za odvikavanje od pušenja.

  U njoj nema štetnih sastojaka kao što su katran, ugljen monoksid i stotine drugih, već samo nikotin, biljni glicerol i određena aroma.

 • Link komentara Omega utorak, 10 februar 2015 12:21 Napisano Omega

  Tačno mi dođe da počenem da pušim:)

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi kupili skuplji domaći ekološki proizvod od jeftinijeg iz uvoza?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish