Get Adobe Flash player

 


subota, 22 septembar 2012 17:07

Države u kojima se bicikl najviše koristi

Ocijenite sadržaj
(4 Glasova)

Biciklo je uvijek bilo više od prevoznog sredstva. Ne postoji mjesto na planeti gdje se bicikl ne koristi. U mnogim zemljama je dio tradicije i kulture. Dobar je za kondiciju i zdravlje a po riječima svjetskog prvaka, biciklističkog maratona Mat Gosa: ‘’vožnja bicikla je najljepši način da se vide i obiđu mnoga mjesta.’’

 

U nekim gradovima je teško zamisliv život bez ovog načina prevoza. Biciklo je od samog nastanka do danas ostao fenomen, način prevoza koji je uvijek u trendu. Neiscrpna je inspiracija mnogih umjetnika, istraživača i naučnika. Vožnja bicikla je dobra za našu kondiciju i zdravlje a sa ekološkog aspekta apsolutno prihvatljiv način prevoza.

Predstavljamo države u kojima se bicikl najviše koristi:

10. Kina

Broj Stanovnika:

1,342,700,000

Broj Bicikla:

500,000,000

Korišćenje:

37.2%

Grad Šangaj je ekonomski i industrijski centar Kine.

Oko 60 procenata lokalnog stanovništva u Šangaju, koristi bicikl za odlazak na posao.

U gradu koji ima oko 23 miliona stanovnika a više od 9 miliona koristi bicikl.

9. Belgija

Broj Stanovnika:

10,827,520

Broj Bicikla:

5,200,000

Korišćenje:

48%

Istraživanja sprovedena u Belgiji pokazala su da se 8 procenata prevoza u zemlji ostvari biciklom. Prosječna distanca koja se biciklom pređe u ovoj zemlji na dnevnom nivou je 0.9 km. Biciklizam je nacionalni sport Belgijanaca. U Belgiji ovaj sport ima izuzetnu važnost i profesionalni karakter. Popularizacija ovog sporta doprinosi povećanju popularnosti bicikla kao prevoznog sredstva. Moto je jednostavan ’’Više biciklizma i više zdravlja’’ Kvalitetan bicikl, redovno održavanje, zaštitna kaciga, svijetlo žuti prsluk zbog bezbjednosti predstavlja strategiju koja je u ovoj državi dala odlične rezultate.

8. Švajcarska

Broj Stanovnika:

7,782,900

Broj Bicikla:

3,800,000

Korišćenje:

48.8

Istraživanja sprovedena u Švajcarskoj pokazala su da se 5 procenata prevoza u zemlji ostvari biciklom a nešto više od 10 procenata stanovništva koristi bicikl kao prevozno sredstvo do posla. Švajcarska je u samom vrhu po korišćenju bicikla. U ovoj zemlji vožnja bicikla odavno nije samo aktivnost, već vid zdravog načina života, održavanja kondicije, uživanja u prirodi i druženja sa biciklistima. Biciklističkih klubova je mnogo. U Švajcarskoj postoje kampanje koje promovišu vožnju bicikla tokom čitave godine: ’’Biciklom na posao ili biciklom u kupovinu’’. Njihov cilj je da se poveća broj onih koji koristeći bicikl vode zdrav način života i čuvaju okolinu.

7. Japan

Broj Stanovnika:

127,370,000

Broj Bicikla:

72,540,000

Korišćenje:

56.9%

U poslednjih nekoliko godina u Japanu se proda više od 10 miliona bicikla godišnje. Prilikom odlazka na posao 15 procenata japanaca koriste bicikl. Upotreba bicikla kao alternativnog načina prevoza je široko rasprostranjena. U većim gradovima postoji puno stanica za iznajmljivanje bicikla. Japanci kao tri glavna razloga za vožnju bicikla navode: zdravstveni, izbjegavanje gužve, prepune vozove i metroe. Ono što je posebno interesantno da veliki broj stanovnika na stanicama ne zaključava svoje bicikle.

6. Finska

Broj Stanovnika:

5,380,200

Broj Bicikla:

3,250,000

Korišćenje:

60.4%

Statistički podaci su pokazali da se u Finskoj bicikl koristi između 9 i 10 procenata. Prosječan pređeni put po stanovniku dnevno iznosi 0.7 kilometara. Interesantno je da u ovoj zemlji bicikl koriste svi društveni slojevi, od penzionera, farmera, studenata, do bankara i biznismena. Iako Finska važi za jednu od hladnijih skandinavskih država, to ne utiče i ne smeta biciklistima. Sezona počinje početkom proljeća i traje do kasne jeseni. Njihova ljubav prema biciklizmu može se porediti sa njihovom ljubavlju prema psima, pecanju ili sauni.

5. Norveška

Broj Stanovnika:

4,943,000

Broj Bicikla:

3,000,000

Korišćenje:

60.7%

Noveška je država koja ima oko 5 miliona stanovnika a procjenjuje se da u državi ima oko 3 miliona bicikla. Po podacima ali i po situaciji koja se može vidjeti širom zemlje očigledno je da stanovnici ove skandinavske države koriste svaki lijep dan za vožnju bicikla. Iako se država nalazi u sjevernom delu Evrope oko 5 procenata ukupnog prevoza u toku godine pripada vožnji bicikla. Pored velike prodaje bicikla, Norveška je specifična i po velikom problemu u Evropi po pitanju krađe bicikla. U ovoj državi se godišnje ukrade 60.000 bicikla. Lopovi su toliko iskusni da zaključani bicikl mogu da otključaju i za 10 do 30 sekundi. Vlasti pokušavaju da riješe ovaj problem ali nažalost većina ukradenih bicikala se ne pronađe.

4. Švedska

Broj Stanovnika:

9,418,732

Broj Bicikla:

6,000,000

Korišćenje:

63.7%

U Švedskoj se oko 9 procenata ukupnog prevoza na godišnjem nivou obavi biciklom. Prosječna kilometraža po osobi je 0.7 km. Država je poznata po činjenici da bicikl poseduje svaka kuća, a po prodaji Švedska je jedna od vodećih u Evropi. Za mnogo stanovnike bicikl ima veću vrijednost od televizora. Prosječna porodična kuća ima nekoliko različitih modela u zavisnoti o starosti članova i potreba.

3. Nemačka

Broj Stanovnika:

81,802,000

Broj Bicikla:

62,000,000

Korišćenje:

75.8%

Bicikl kao prevozno sredstvo ukorenjen je u njemačkoj kulturi. Bez obzira na kvalitet i bezbjednost u automobilskom i železničkom transportu gotovo 10 procenata nemaca svakodnevno vozi bicikl. Oko 9% svih ukupnih putovanja na godišnjem nivou pravi se biciklom. Prosječna kilometraža po stanovniku iznosi 0.9 km. U Njemačkoj gotovo da nema domaćinstva koje ne posjeduje makar jedan bicikl. Ljubav prema biciklu prenosi se generacijama, otuda i veliko razumjevanje vozača, pješaka i biciklista u saobraćaju. U Nemačkoj se izuzetno vodi računa o bezbednosti biciklista. Širom zemlje se stalno grade posebna mjesta za njihovo parkiranje.

2. Danska

Broj Stanovnika:

5,560,628

Broj Bicikla:

4,500,000

Korišćenje:

80.1%

U Danskoj je bicikl u saobraćaju zastupljen sa 18 %. Prosečna kilometraža po stanovniku iznosi 1.6 km dnevno. Bicikl se u zemlji smatra kao zdraviji, jeftiniji, ekološki prihvatljiv, ali često i brži način prevoza. Broji biciklista se svake godine povećava što pokazuje težnju društva ka predhodno navedenim vrijednostima. Vlada ima strategiju koja daje odlične rezultate ali i kontinurane kampanje koje se bave edukacijom stanovništva. U glavnom gradu Kopenhagenu oko 37% građana vozi bicikl svakog dana. Lokalna gradska kuća daje mogućnost iznajmljivanja bicikla besplatno stanovnicima i turistima na dnevnoj bazi. Interesantnu činjenicu predstavlja podatak da je prosječna brzina kretanja u Kopenhagenu 16km\h za bicikliste a 27km\h za automobile.

1. Holandija

Broj Stanovnika:

16,652,800

Broj Bicikla:

16,500,000

-Korišćenje:

89.1%

U Holandiji se oko 27% ukupnog prevoza na godišnjem nivou obavi biciklom. Od toga 25% se ostvari za vrijeme odlazka na posao. Prosječna udaljenost koju pređe biciklista u toku dana je 2.5 km. Uprkos recesiji prodaja bicikla ide odlično. Holanđani idalje ne štede prilikom kupovine bicikla. U zemlji se na kupovinu bicikla godišnje potroši skoro 1 milijarda eura. Rekordna prodaja je bila 2009 godine kada je u Holandiji prodato oko 1.3 miliona bicikala po prosječnoj cijeni od 714 eura. Glavni grad Amsterdam je prvi grad po broju biciklista na svijetu. U gradu je izgrađeno više od 400 kilometra biciklističkih staza. Iako se svi propisi poštuju interesantno je da većina biciklista ne nosi zaštitnu kacigu. Krađa bicikla predstavlja veliki problem. Svaki peti bicikl se godišnje ukrade tako da je prosječan broj krađa 20 % u odnosu na broj prodatih. Bez obzira na sve, Holandija godinama važi za zemlju u kojoj nema velikih saobraćajnih gužvi. Holanđani važe za srećnu naciju i nalaze se u samom vrhu zemalja po zdravlju svojih stanovnika.

Sve ovo nije ostvareno isključivo zahvaljujući dobroj ekonomskoj situaciji, naprotiv mnogi stanovnici smatraju da im bicikl daje mogućnost da štede, žive zdravo i bolje komuniciraju sa komšijama u toku vožnje. Bicikl zato mnogi opravdano smatraju jednim od simbola ove zemlje.

NVO Zeleno Srce

1 Komentar

  • Link komentara Joca srijeda, 17 oktobar 2012 04:09 Napisano Joca

    Pozdrav, super je sajt... ali ipak cisto se ponekad navede i izvor odakle ste preuzeli tekst :) ...

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Plašite li se klimatskih promjena?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish