Get Adobe Flash player

 


nedjelja, 16 septembar 2012 17:46

Pet principa u reiki mudrosti

Ocijenite sadržaj
(4 Glasova)

 

Pokušajte da makar danas ne budete ljuti. Budite mudriji i ne reagujte na najmanji povod. Zbog čuvanja sopstvene energije i njenog čistog toka. Jer, lako ćete sa spoljnim konfliktima dokle god duboko u sebi osjećate ravnotežu i mir... Reiki vam pomaže da se izborite sa nagomilanom ljutnjom. Ali, i sa brigom. Zato svjesno pridajte značaj situacijama. Znajte da je manje brige (a, često smo i sami svjesni kad „bespotrebno brinemo“), jednako isceljenju.

 

Evo pet mudrih reiki principa dr Usuija:

1. Danas neću biti ljut. Jer znam da bijes na druge, ili na sebe, ili na cio svijet, stvara ozbiljne blokade u tokovima energije. To je naš veliki unutrašnji neprijatelj.

2. Danas neću brinuti. Jedno je brižnost, a drugo briga. To su dva različita pojma. Svaka briga je mala ili velika bušotina na mom srcu, na mojoj duši.

3. Danas ću biti zahvalan. Onako istinski. Za sve „male stvari“ koje čine ovaj veliki život.

4. Pošteno ću raditi svoj posao. Tako da budem uspješan za svoju porodicu, ne ugrožavajući druge. Jer znam da pošteni rad donosi bogatsvo za moju dušu.

5. Biću dobar prema svakom živom biću. Ne samo prema mojim roditeljima, prema mom poslodavcu, ili učitelju, nego i prema životinjama, biljkama... Širiću energiju ljubavi.

Dr Mikao Usui, osnivač reikija, cenjeni je autor ovih pet načela, osmišljenih s ciljem da se istinski osjećaju, žive i koriste za dobro svih.

 

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li znate šta je pasivna kuća?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish