Get Adobe Flash player

 


subota, 06 septembar 2014 14:40

Metereolozi najavljuju velike klimatske promjene

Ocijenite sadržaj
(5 Glasova)

Meteorolozi upozoravaju da tokom naredne četiri decenije stanovnike Zemlje očekuju poplave, oluje i jaka suša. Svjetska meteorološka organizacija, uz podršku UN, upozorava na mogućnost velikih nepogoda od Arizone do Zambije. U ovkiru novog projekta posvećenog pogubnom uticaju čovjeka na klimu, meteorolozi su izložili niz "izvještaja iz budućnosti", odnosno upozorili na velike prirodne katastrofe koje prijete svijetu. Efekat "staklene bašte" koji je isprovocirala čovjekova djelanost u poslednjih 50 godina počeo je osjetno da ubrzava prirodne procese globalnog zagrijavanja.

Tako je bilo riječi o najavljenoj katastrofalnoj poplavi na Floridi. Pri tome meteorolozi predviđaju potpuno potapanje Majami Biča, kao i jaku sušu u Arizoni, koja će dovesti do mnogobrojnih žrtava. U nekim regionima SAD,  gdje je temperaturni rekord od 45 stepeni Celzijusa bio dostignut 1916. godine, prosječna temperatura 2050. dostići će 50 stepeni, smatraju stručnjaci. Uzimajući u obzir opasnost koju nosi globalno zagrijavanje, Svjetska meteorološka organizacija ne isključuje da ove prognoze mogu da postanu realne.

nezavisne.com

2 Komentara

  • Link komentara Velisa nedjelja, 07 septembar 2014 15:33 Napisano Velisa

    za nas ovakve kakvi smo..nema zime:)

  • Link komentara Maxim subota, 04 april 2015 16:26 Napisano Maxim

    Potrošnju vode moraće značajno da smanje i univerziteti i vlasnici travnjaka i drzavne institucije, samo kada to dodje do nase svijesti.

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi se odazvali u akcijama cišćenja ?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish