Get Adobe Flash player

 


petak, 31 januar 2014 11:19

Kod Vršca udari vjetra 157 kilometara na sat

Ocijenite sadržaj
(1 Glas)

Meteorološka stanica na aerodromu Vršac jutros u 5,37 zabilježila je udar vjetra od 157 kilometara na sat i takav vjetar ne pamte u ovoj stanici. Zbog vjetra koji u ovom trenutku ima udare i do 38 metara u sekundi, saobraćaj je veoma otežan. Na putu prema Graničnom prelazu Vatin, nakon sinoćnjeg uspostavljanja saobraćaja koji je bio par sati u prekidu, trenutno je zabranjen saobraćaj za teretna vozila. I dalje je zbog nanosa snijega na putu zatvoren lokalni put od Izbišta do Šušare i mehanizacija je zbog jakog vjetra koji nepresatno nanosi sneg nemoćna. Čim se situacija malo smiri, počeće se sa čiććenjem puta.

Jutros sa železničke stanice nije krenuo ni voz prema Bepgradu zbog nanosa na dijelu pruge, pa su putnici prevezeni autobusima. Opštinski štab za vanredne situacije uputio je apel vozačima da ne kreću na put bez preke potrebe.

Slabljenje vjetra tek od sljedeće nedjelje

Jak, olujni vjetar nastaviće da duva u košavskom području tokom vikenda, a njegovo slabljenje se očekuje početkom sljedeće njedjelje. Vjetar trenutno duva u Beogradu jačinom od 30 metara u sekundi, dok su udari vjetra u Južnom banatu oko 100 metara.

U narednim danima ne očekuju se padavine, a temeprature iznad nule biće u zapadnim i južnim djelovima Srbije. Sniježni nanosi visine oko četiri metra i udari vjetra od preko 100 kilometara na sat, zavijali su od četvrtka uveče više desetina ljudi na putu Zrenjanin-Beograd na dionici Stajićevo-Perlez.

rtv.rs

1 Komentar

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi kupili skuplji domaći ekološki proizvod od jeftinijeg iz uvoza?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish