Get Adobe Flash player

 


nedjelja, 30 oktobar 2016 13:30

Reciklažom do očuvanja životne sredine JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje

Ocijenite sadržaj
(8 Glasova)

JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje se 30.9.2016.god. priključilo  akciji sakupljanja elektronskog otpada u Crnoj Gori pod nazivom "Zelena InTeligencija" predavši na reciklažu oko 70  elektronskih uređaja. "Zelena InTeligencija", projekat koji se realizuje u saradnji sa preduzećem “Hemosan”doo iz Bara i Agencijom za zaštitu životne sredine Crne Gore je do sada okupio 58 preduzeća i firmi u Crnoj Gori. Zakon o upravljanju otpadom definiše obavezu da se EE otpad odlaže odvojeno od drugih vrsta otpada, čime JP "Regionalni vodovod Crnogorsko primorje" još jednom pokazuje da je društveno odgovorno preduzeće.

Iz Crne Gore je na ovaj način do sada izvezeno preko 110 000 kg EE otpada. Prikupljeni otpad se u postrojenju razvrstava prema kategorijama, pakuje, skladišti u za to zakonski predviđene kontejnere i predaje na reciklažu.

Odvojenim prikupljanjem se omogućuje reciklaža i očuvanje životne sredine, te smanjenje uvoza sekundarnih sirovina,  i smanjenje troškova u budžetu zbog sanacije divljih deponija. Selektivno zbrinjavanje EE otpada je takođe i jedna od obaveza definisana direktivama EU koja doprinosi štednji energije i boljem iskorištavanju otpadnih sirovina.

Predajom svoje zastarjele elektronske opreme ostvarujete sljedeće prednosti:

 

·           Stičete mogućnost knjigovodstvenog otpisivanja opreme

 

·           Poštujete zakonsku proceduru o odlaganju opasnih materijala

 

·           Štedite neophodni radni prostor u kompaniji

 

·           Oslobođeni ste bilo kakvih troškova

 

·           Podržavate racionalnu upotrebu prirodnih resursa

 

·           Pomažete proces razvoja ekološke svijesti u Crnoj Gori

 

Aktivisti pokreta ZelenaInTeligencija NVO „Zeleno Srce-Green Heart“ podsjećaju da se rashodovani lap topove, računare, tastature, skenere, faks mašine, štampače, tv i muzičke aparate, monitore, mobilne telefone i baterije možete prijaviti na broj telefona 067 543 005, putem e-maila Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je vidjeli ili na facebook stranici www.facebook.com/reciklirajte.me

regionalnivodovod.me

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi kupili skuplji domaći ekološki proizvod od jeftinijeg iz uvoza?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish