Get Adobe Flash player

 


srijeda, 23 jul 2014 09:49

Počinju ekološke akcije Rock and Recycle na Lake festu

Ocijenite sadržaj
(5 Glasova)

Pivara Trebjesa organizovaće nekoliko ekoloških akcija u okviru kampanje pod nazivom “Rock and Recycle” na festivalu Lake Fest, koji počinje u Nikšiću 25. jula, s ciljem očuvanja čistijeg festivalskog prostora i širenja ekološke niti. U saradnji sa Ekološkim pokretom Ozon, čiji će aktivisti sprovoditi tokom tri festivalska dana set praktičnih aktivnosti, biće postavljeni pultovi na kojim će najvrijedniji sakupljači plastičnih čaša biti nagrađeni „Rock and Recycle“ majicom. Kako je saopšteno, za aluminijumske ambalaže u dijelu kampa, biće zaduženi aktivisti iz Fondacije „ReCan“, koji će na Lake Festu nastaviti program Svaka limenka se računa (Every can counts).

U kampu Lake fest-a biće postavljena takođe i najnovija ručna presa za limenke, gdje će kamperi tokom drugog i trećeg dana festivala od 15 do 19 časova donositi limenke i time učestvovati u „zelenoj igri“. Naime, svako ko donese i reciklira deset limenki dobijaće potvrdu sa „reciklažnim“ pečatom, a uz što više prikupljenih  potvrda dobija mogućnost da trećeg dana festivala osvoji jedan komplet karata za Lake Fest 2015.

Menadžer korporativnih poslova u Pivari „Trebjesa“ Natalija Milić istakla je da partnerskim akcijama  Lake Fest dobija i društveno odgovornu dimenziju. „Nadam se da će posjetioci festivala, kao i prošle  godine, pored dobrog provoda, dio svog vremena posvetiti prirodi i uređenju prostora na kojem se Lake Fest održava.

"Svjesni smo da je naš najveći izazov kontrolisano odlaganje otpada, zbog čega u kontinuitetu sarađujemo sa partnerima iz „Ozona“ i „ReCan“ fondacije“, kazala je ona.

Direktor Ekološkog pokreta Ozon Aleksandar Perović podsjetio je na izuzetne efekte prošlogodišnje akcije u sklopu ,,Rock&Recycle“.

,,Na osnovu sjajnih reakcija posjetilaca festivala i komplimenata koje su naši promoteri dobili u direktnoj komunikaciji sa njima, vjerujem da će ove  godine Rock&Recycle dati još bolje rezultate. Zadovoljstvo je raditi sa onima koji prepoznaju da je pravilno upravljanje otpadom ne samo zakonska obaveza, već i dodatna vrijednost, pa saradnja sa Pivarom ,,Trebjesa“ i Lake Festom, koji su i dobitnici nagrade Zelena zvijezda, predstavlja pravo zadovoljstvo“, istakao je on.

cdm.me

1 Komentar

  • Link komentara Stanka subota, 02 avgust 2014 15:51 Napisano Stanka

    Konacno nesto da se pomjeri sa nule po pitanju reciklaze i ostavljanja smeca za sobom nakon vecih javnih dogadjaja.

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi plastične kese zamijenili biorazgradivim?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish