Get Adobe Flash player

 


subota, 10 jun 2017 12:25

Daju građanima 1.200 dolara za kupovinu električnih bicikala

Ocijenite sadržaj
(3 Glasova)

Vlada građanima nudi 1.200 dolara za kupovinu električnog bicikla. Na ovakav potez su se odlučili zbog povećanog zagađenja vazduha, kako bi smanjili zavisnost od automobila i promovisali način prevoza koji ne zagađuje. Zamisao je da ljudi kupe električne bicikle na kojima će se moći voziti zajedno sa teretom kao što su namirnice, torbe i druge lične stvari koje inače stavljaju u gepek automobila. Obzirom da se cijene električnih bicikala kreću od 2.500 do 6.400 dolara, bonus će pokriti 25 do 50% ukupnih troškova.

Norveška je izdvojila impresivnu milijardu dolara za biciklizam, uključujući nove staze i više električnih staza za bicikala. Međutim, neće svi stanovnici dobiti 1.200 dolara za bicikl, jer se iz budžeta izdvajaju sredstva za 500 do 1.000 stanovnika, zbog čega se pretpostavlja da ovaj potez neće napraviti značajne promene u problemima sa smogom.

U sklopu promocije biciklizma, Oslo je privremeno zabranio dizel vozila, a glavni cilj je da od 2019. godine nema vozila u centru grada.

021.rs

2 Komentara

  • Link komentara Teodora subota, 10 jun 2017 12:28 Napisano Teodora

    Eeeee sta ti je drzava! Milijardu za biciklizam, a mi imamo percepciju da se razbaciju sa novcem, oni ulažu u svoju djecu i njihovo zdravlje.

  • Link komentara Marina M subota, 10 jun 2017 12:32 Napisano Marina M

    Ovako se ostvaruju uštede u fondu zdravstva, rješavaju uzroke a ne posljedice, svaka im čast!

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi kupili hibridni automobil?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish