Get Adobe Flash player

 


nedjelja, 22 oktobar 2017 20:03

Sačuvaće ekološko carstvo

Ocijenite sadržaj
(6 Glasova)

Ulazak indijske hotelske grupe Oberoi u projekat Skadar Lejk značajan je za crnogorski turizam, jer jedan od najluksuznijih svjetskih lanaca hotela dolazi u Evropu preko Crne Gore, ocijenio je većinski vlasnik budućeg kompleksa, francuski biznismen Lionel Sonigo. „To je, kada govorimo o rangu investitora, novi Piter Mank u Crnoj Gori“. Prema njegovim riječima, Crna Gora će za četiri godine dobiti luksuzni turistički eko-rizort u srcu Nacionalnog parka Skadarsko jezero, koji gradi Montenegro Risort Kompani, italijanska građevinska kompanija Pizaroti.

Ekskluzivno, ekološko turističko naselje, biće smješteno na poluostrvu Biški rep. Kompleks "The Oberoi Luxury Resort" and "Spa Skadar Lake", koji je ranije bio poznat kao Porto Skadar lejk, imaće hotel sa 51 apartmanom i 30 vila za iznajmljivanje. Sonigo je kazao da će izgradnja hotela početi naredne godine, a završetak radova očekuje se krajem 2022. godine. Iako se u Crnoj Gori već suočavao sa negativnom kampanjom, Sonigo je rekao da je tako sa svim velikim projektima. "Ovo je veliki projekat za Crnu Goru koji će izmijeniti njenu budućnost. Meni je važno da imam podršku lokalnog stanovništva koje jedva čeka da počnemo gradnju“, poručio je Sonigo.

Negativna kampanja uobičajena za velike projektre

On je dodao da će sačuvati to ekološko carstvo. „Veoma mi se svidjela crnogorska obala i pomislio sam da bih tamo mogao kupiti imanje i napraviti kuću, ali su cijene zemlje tada bile previsoke. Onda sam otišao sjeverno i naišao sam na jezero. Nikada ranije nijesam čuo za Skadarsko jezero. Odmah sam se zaljubio u njega i provodio sam dane i dane na svim djelovima jezera. Ono je za mene ekološko carstvo, oaza mira i blizak kontakt s pravom prirodom, a to ne možete pronaći nigdje u Evropi“, tvrdi Sonigo.

rtcg.me

1 Komentar

  • Link komentara Slavica nedjelja, 22 oktobar 2017 20:08 Napisano Slavica

    Eto dobre prilike da se po uzoru na Porto preproda i malo Skadarskog jezera

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Plašite li se klimatskih promjena?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish