Get Adobe Flash player

 


petak, 25 avgust 2017 15:48

Krv i životinjski otpad opet u Limu

Ocijenite sadržaj
(5 Glasova)

U rijeku Lim danas je ponovo ispuštena krv, kao i životinjski otpad. Na fotografijama koje su proslijeđene portalu sjevercg.me vidi se crvena tečnost koja teče niz Lim, ali tom portalu nije odgovoreno na kojem su mjestu fotografije napravljene. Kako se navodi, i organizacije koje se bave tim problemom su takođe obavještene o današnjem ekološkom incidentu, a ribočuvari već rade na tome da lociraju mjesto gdje se pojavila crvena mrlja, kao i mjesto odakle je ispuštena. "Odmah mora da reaguje Osnovno državno tužilaštvo (ODT) zbog konstantnog vršenja krivičnog dijela protiv životne sredine i zdravlja ljudi

Takođe, Specijalno tužilaštvo mora da pokrene istragu protiv pojedinih inspektora zbog sumnje na korupciju, mora da reaguje Uprava za inspekcijske poslove i da odmah smijeni sve inspektore koji djeluju na ovo područje i ispita njihov rad, zašta im je Euromost već podnio zahtjev i prijavu na koju još nijesmo dobili odgovor", kazali su iz NVO Euromost iz Bijelog Polja.

Ponovo snimili ispuštanje životinjskog otpada

Nakon što je juče objavljeno da je Lim zagađen i da voda nije za kupanje, aktivisti Euromosta i Sportskog ribolovnog društva "Sinjavac" i građani organizovali su se kako bi odbranili rijeku. Portal sjevercg.me je objavio da je danas opet fotografisano ispuštanje životinjskog otpada i otpadnih voda ispod kompanije "Mesopromet-Franca", na istom mjestu kao i prethodnog puta.

"Očigledno je da će NVO i građani morati sami da preduzmu akcije u cilju odbrane Lima, jer je evidentno da pojedinci smatraju da su jači od države i Zakona, ali su zaboravili da nijesu jači od naroda", kazali su u NVO Euromost.

Ekološki aktivisti uhvatili su jednu osobu kako nelegalno odlaže otpad na obali Lima, a taj incident su takođe snimili i fotografisali.

NVO Zeleno Srce

4 Komentara

 • Link komentara Suada petak, 25 avgust 2017 15:55 Napisano Suada

  Pa šta je inspekcija uradila po prvoj prijavi..da li je moguće da jedna firma može da vuče Državu za nos i da se svima nama smije u lice. Žalosno!

 • Link komentara Inspektor nego što petak, 25 avgust 2017 15:57 Napisano Inspektor nego što

  Uzorci koje su uzete na tri lokacije su pokazale naveću zagađenost Lima u mjestu Gubavač, ispod industrijske zone (mesnih prerađivača) gdje je uzorak pokazao povećanu vrijednost hemijske potrošnje kiseonika i povećane koncetracije ukupnog organskog ugljenika, kao i povećan odnos Ca/Mg.

  Ekološka smo Država, jesmo vala!

 • Link komentara Mirela srijeda, 13 septembar 2017 20:12 Napisano Mirela

  Bruka za inspekcije i nadlezne, ovo se jos jedino u Africi ne kaznjava

 • Link komentara Enis ponedjeljak, 02 oktobar 2017 18:04 Napisano Enis

  Dobio je punu podrsku na otvaranju fabrike, sve je jasno ko umije da vidi. Ekolozi uzalud vam trud!

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li razmišljate o korišćenju solarne energije?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish