Get Adobe Flash player

 


utorak, 11 jun 2013 18:40

Eko učionica smještena u dvorištu OŠ „Vuk Karadžić“ u Beranama

Ocijenite sadržaj
(5 Glasova)

U želji da pospješi razvoj ekološke svijesti  i rad ekoloških sekcija, „Karitas Luksembourg“ sa kancelarijom u Beranama realizovao je projekat izgradnje učionice na otvorenom, koja je smještena u dvorištu OŠ „Vuk Karadžić“ u Beranama. Učionica na otvorenom, izrađena od klupa i stolova od punog drveta, izazavala je pravo oduševljenje djece. U sklopu ovog projekta postavljene su i kućice za ptice, drvena tabla sa ekološkom  porukom, a  zasađeni su i patuljasti borići. Ovo je jedna od prvih učionica na otvorenom koja je osnovana u našem regionu. Na ovaj način nastoje da se djeca što lakše upoznaju sa vrijednostima prirode i što više razviju svijest o očuvanju životne sredine.

Otvaranjem učionice u prirodi i održavanjem predavanja iz oblasti zastite životne sredine i održivog razvoja obilježen  je 5. jun, Svjetski dan zaštite životne sredine. Osnovcima iz OŠ „Radomir Mitrovic“ i  OŠ „Vuk Karadžić“, koji su pokazali najveći stepen znanja iz ekologije, uručene su skromne nagrade.

Podršku za realizaciju ovog projekta dalo je i JP Komunalno koje je uredilo dio školskog dvorišta gdje je učionica postavljena.

Organizacija „Karitas Luksemburg“ sa kancelarijom u Beranama od 2007. godine uspješno je realizovala različite projekte iz oblasti zaštite životne sredine, obuhvatajući pet opština na sjeveru Grne Gore.

 

Caritas Luxembourg,

Sluzbenik na projektu

Vulevic Lidija

 

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi kupili skuplji domaći ekološki proizvod od jeftinijeg iz uvoza?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish