Get Adobe Flash player

 


subota, 16 mart 2013 19:07

"Kako je kako", novi igrano-obrazovni serijal za djecu VIDEO

Ocijenite sadržaj
(5 Glasova)

Nezavisna filmska i TV producentska kuća "Artikulacija" najavila početak novog serijala za djecu pod imenom "Kako je kako" "KAKO JE KAKO je igrano-obrazovni serijal namijenjen djeci", rečeno je danas na promociji spota koji najavljuje ovaj serijal. "Namjera nam je da ovim projektom obnovimo kvalitetne programe za djecu zabavnog, ali prije svega edukativnog karaktera, koji ce ih upoznati sa raznim zanimljivostima iz Crne Gore, preko lokalnih zanata i zanimanja, geografije, toponima i svega što bi bilo zanimljivo i prijemčivo djeci na njima najrazumljiviji nacin".

Mi nemamo namjeru da indoktriniramo djecu bilo kojim sadržajem koji nije prikladan za njihov uzrast, niti da ih opterećujemo nekim teškim naučnim ili istorijskim činjenicama, već da izvučemo ono najzanimljivije što naši junaci otkriju na obilasku mjesta i gradova sirom Crne Gore. Pored obrazovnog segmenta, fokus ovog sadržaja je na buđenju ekološke svijesti kako kod najmlađih, tako i kod njihovih roditelja. Zbog toga se trudimo da u izradi potrebne rekvizite koristimo reciklirane materijale. Kao primjer navodimo bicikl za lik iz emisije koji smo izradili od 100% recikliranih elemenata. Da bismo postigli sve ovo, pažljivo smo razvijali koncept koji ima za cilj da kroz igru i otkrivanje edukuje djecu o njihovom okruženju", rekao je producent ovog projekta Ivan Đurović.

Iz producentske kuće "Artikulacija" su naglasili da su pažljivo birali stvaralačku ekipu koju čine mladi i školovani ljudi koji su postigli zapažene uspjehe u svojim oblastima.

Jedan od režisera koji će raditi na ovom projektu je Nemanja Bečanović, pomoćnik režije je mladi diplomirani reditelj - Pavle Simonović, za scenografiju se pobrinula Bojana Mijović, glavni snimatelj je Željko Bracanović, dok je uvodni song odrsvirao naš poznati bend Autogeni trening.

Likove koji vode djecu kroz cijeli serijal, otkrivaju nove stvari, čude se i raduju zajedno sa njima, tumače Žarko Stanišić, veoma popularan dječji animator, kao i Nebojša Drčalić koji tumači lik "Smota od plota".

NVO Zeleno Srce

 

1 Komentar

  • Link komentara Milos četvrtak, 21 mart 2013 10:47 Napisano Milos

    odlicno, nema promjene svijesti bez promjene na pocetku, sve pohvale

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li vam se dopada portal?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish