Get Adobe Flash player

 


subota, 19 oktobar 2013 16:33

Tojota sa pogonom na vodonik na tržištu 2015. godine

Ocijenite sadržaj
(0 Glasova)

Tojota sa pogonom na vodonik će imati 136 ks a model će lansirati 2015. godine. Serijska varijanta koncepta FCV-R će premijeru imati na sajmu automobila u Tokiju, a biće zasnovana na nešto izmijenjenoj verziji platforme na kojoj leži model Lexus HS 250h. Auto će nositi 5 kilograma komprimovanog vodonika koji će mu omogućiti da prevali rastojanje od 500 km. Kada se rezervoar isprazni, može da se potpuno napuni za oko tri minuta. Raspolaže snagom od 136 KS cijena je blizu 40.000 eura. Uprkos brojnim iskušenjima koja stoje na putu ovakvoj koncepciji pogona, Tojota očekuje da će do 2020. godine prodati desetine hiljada vozila na vodonik.

Serijska varijanta koncepta FCV-R će premijeru imati na sajmu automobila u Tokiju, a biće zasnovana na nešto izmijenjenoj verziji platforme na kojoj leži model Lexus HS 250h.

Auto će nositi 5 kilograma komprimovanog vodonika koji će mu omogućiti da prevali rastojanje od 500 km. Kada se rezervoar isprazni, može da se potpuno napuni za oko tri minuta.

Za sada ima vrlo malo informacija o ovom modelu, a jedna od značajnijih je da će da raspolaže snagom od 136 KS i da će da košta blizu 40.000 eura.

Uprkos brojnim iskušenjima koja stoje na putu ovakvoj koncepciji pogona, Tojota očekuje da će do 2020. godine prodati desetine hiljada vozila na vodonik.

vijesti.me

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li vam se dopada portal?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish