Get Adobe Flash player

 


nedjelja, 15 oktobar 2017 20:46

Pametni točak pretvara svaki bicikl u električni

Ocijenite sadržaj
(5 Glasova)

Copenhagen Wheel je pametni točak koji skoro svaki bicikl može pretvoriti u električni. Ljubitelji biciklizma mogli bi ozbiljno razmisliti o ulaganju u ovaj dodatak i svoje omiljeno vozilo pretvoriti u električno. Copenhagen Wheel odnosno Kopenhagenški točak može pretvoriti svaki bicikl u pametan električni bicikl, a namijenjen je svima koji često koriste bicikl za probijanje kroz gradsku gužvu ili im treba dodatna pomoć u savladavanju uzbrdica na dužim turama. Sam točak je teži 7,6 kilograma i može se montirati na gotovo svaki bicikl. Uz motor snage 250 W, postiže maksimalnu brzinu od 25 kilometara na sat, a ima domet od 50 kilometara.

Senzori, baterija i električni motor u Copenhagen Wheelu rade zajedno kako bi biciklistu u pravom trenutku dali dodatnu snagu i brzinu. I to gotovo neprimjetno, ako je vjerovati tvrdnjama iz startupa Superpedestrian koji je razvio ovaj zanimljiv uređaj. Copenhagen Wheel dolazi i u kombinaciji sa aplikacijom za pametne telefone koja služi i kao digitalni ključ koji se otključava odnosno uključuje električni pogon. Pametni telefon se koristi i kao detektor bilo kakvih nepravilnosti u radu električnog motora kako bi biciklista uvijek bio siguran da sve radi ispravno.

Sam točak je teži 7,6 kilograma i može se montirati na gotovo svaki bicikl. Uz motor snage 250 W, postiže maksimalnu brzinu od 25 kilometara na sat, a ima domet od 50 kilometara. U Superpedestrianu ističu kako njihova baterija može izdržati do 1.000 ciklusa punjenja, a puni se kako tokom kočenja, tako i priključivanjem na klasičnu utičnicu. Za samo dva sata baterija je napunjena do 80 odsto, dok je za potpunu napunjenost potrebno puniti bateriju oko četiri sata.

Copenhagen Wheel je moguće naručiti i u Evropi i to po cijeni od 1.499 dolara dok cijeli bicikl po cijeni od 1.999 dolara, za sad, nije dostupan izvan Sjeverne Amerike.

dnevnik.hr

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi se odazvali u akcijama cišćenja ?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish