Get Adobe Flash player

 


utorak, 17 septembar 2013 19:50

Hrvatska firma "Rimac automobili" predstavila električni bicikl "Grejp G12" VIDEO

Ocijenite sadržaj
(24 Glasova)

Hrvatska firma "Rimac Automobili" je nakon "Concept_One" superautomobila predstavila svoj novi proizvod - električni bicikl "Grejp G12". "Grejp G12" je dizajniran da korisniku donese najbolje od oba svijeta, motocikala i bicikala. "G12" je bicikl kada to poželite ili motocikl kada vam to treba. Sa zavidnim performansama za jedan električni bicikl, tačnije maksimalnom brzinom od 65 km/h i dometom do 120 km, "Grejp" je pravi užitak za vožnju. Punjenje se odvija preko standardne utičnice od 220V a za punjenje od 0 – 100 posto potrebno je svega 80 minuta.

"G12" ima poseban način rada za uličnu vožnju kojim se ograničava brzina i snaga pa tako odgovara zakonskim propisima za drumska vozila. Još jedna zanimljiva stavka jeste da nikada ne morate brinuti gdje ste stavili ključeve jer se "G12" aktivira otiskom prsta. Čak možete odrediti da otiskom određenog prsta aktivirate specifičan način rada bicikla zavisno od toga da li želite voziti po gradu ili po divljim stazama pa tako recimo palcem možete aktivirati 'Street Mode', a srednjim prstom 'Speed Mode'.

Tehnološki najmoderniji paket baterija dizajnirala je i proizvodi ekipa iz Rimac Automobili, a isti pruža 1.3 kWh energije. "G12" je opremljen litijum-nanofosfatnim baterijskim ćelijama koje proizvodi A123 Systems. Pomenute ćelije smatraju se najboljim visoko-performansnim baterijskim ćelijama na tržištu danas.

Mate Rimac, izvršni direktor firm Rimac Automobili i Greyp Bikes o projektu je rekao sledeće: ''Cilj nam je bio iskustvo najmodernijih tehnologija, koje su primarno razvijene za superautomobile, približiti širem krugu korisnika."

Cijena svakako neće biti najpopularniji dio ovog električnog bicikla jer iznosi čak 6.000 eura. Kako nezvanično saznajemo, u pripremi su još dva modela. Jedna slabija varijanta koja će biti daleko povoljnija i jedna jača verzija koja bi trebalo da ima još bolje performanse i karbonsko tijelo.

blic.rs

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi plastične kese zamijenili biorazgradivim?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish