Get Adobe Flash player

 


nedjelja, 28 jun 2015 20:05

Volvo XC90 T8 troši 2 l/100 km

Ocijenite sadržaj
(5 Glasova)

U godini kada su evropski premijum proizvođači predstavili prve Plug-In hibridne SUV modele, Volvo tvrdi da je njegov T8 "najčistiji" i najekonomičniji među njima. Mada je novi XC90 imao premijeru prije hibridnih Mercedesa GLE, BMW-a X5 i Audija Q7, Volvo je tek sada objelodanio podatke o potoršnji verzije T8 sa Plug-In hibirdnim pogonom. Prema fabričkim specifikacijama, Volvo XC90 T8 u kombinovanom režimu troši samo 2,1 l/100 km, dok emisija ugljen-dioksida iznosi svega 49 g/km. Iako je riječ o podacima koji su dobijeni na osnovu fabričkih testiranja u kontrolisanim uslovima, rezultati su impresivni za jedan model iz SUV segmenta.

Poređenja radi, Audi tvrdi da Q7 e-tron troši 2,5 l/100 km, Mercedes je objavio da njegov hibridni GLE ima prosječnu potrošnju od 3 l/100 km, dok je BMW saopštio da X5 Plug-In hibrid troši 3,4 litra na 100 kilometara. Volvo je takođe korigovao neke ranije objavljene podatke o performansama ovog vozila.

XC90 T8 u stanju je da samo uz pomoć elektromotora prevali 43 km (ranije je bilo 40 km), dok je za ubrzanje automobila od 0 do 100 km/h pri upotrebi obije pogonske jedinice potrebno 5,6 s (prethodno je iznijet podatak od 5,9 s).

Pogonski sistem ovog modela sastoji se od 2.0 litarskog četvorocilindričnog turbo-benzinca i elektromotora. Benzinski motor pokreće prednje, električni zadnje točkove, dok ukupna kombinovana snaga dostiže 407 "konja" a maksimalni obrtni moment 640 Nm.

Vozač može da izabere jedan od 5 ponuđenjih modova vožnje: Hybrid mod, Pure Electric mod, Power mod za postizanje maksimalnih performansi, AWD mod sa stalnim pogonom na sva 4 točka i Save mod, koji omogućava vozaču da sačuva električnu energiju uskladištenu u baterijama kako bi mogao da je koristi kasnije kad mu je potrebnija bilo za postizanje dodatnog ubrzanja ili za vožnju u čisto električnom sistemu rada.

b92.net

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li znate šta je pasivna kuća?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish