Get Adobe Flash player

 


srijeda, 05 novembar 2014 18:58

VW lansira preko 20 električnih modela u Kini

Ocijenite sadržaj
(5 Glasova)

Folksvagen grupa je saopštila da će u narednih nekoliko godina na kinesko tržište lansirati preko 20 plag-in hibridnih i električnih modela. Usljed ogromnog zagađenja vazduha i prenaseljenosti, Kina se trudi da što više radi na uvođenju eletkričnih automobila, a plan je da do 2020. godine na putevima bude 5 miliona ekoloških vozila. Osim što će uvesti veliki broj novih električnih i hibridnih modela, Folksvagen grupa je saopštila da će veči broj ovih automobila biti i pravljen u kineskim fabrikama.

"U skorijoj budućnosti, Folksvagen će kineskom tržištu nuditi preko 20 modela električnih i hibridnih automobila, ukljućujući male gradske i SUV modele", rekao je Johem Hajzman, predsednik Folksvagen grupe za Kinu. Ova najava je samo dio plana da se poboljša prodaja potpuno električnih automobila u Kini pošto Folksvagen na ovom polju zaostaje za rivalima BMW-om, Teslom i Nisanom.

mojauto.rs

3 Komentara

  • Link komentara Sreten srijeda, 05 novembar 2014 19:26 Napisano Sreten

    Cijene ekoloških vozila su veoma visoke. Ipak, na Zapadu ima sve više polovnih hibrida i elektromobila. Pod pretpostavkom da domaći auto-placevi počnu da ih uvoze mozda ih bude i kod nas vise.

  • Link komentara Ivona srijeda, 05 novembar 2014 19:32 Napisano Ivona

    Ja već vozim,ali bicikl na električnu energiju.

  • Link komentara Canadian srijeda, 05 novembar 2014 19:37 Napisano Canadian

    Elektromobil zahtijeva garažu preko zime ili da bude priključen na napajanje prilikom ekstremno niskim temperaturama. Ja već godinu dana vozim Nissan Leaf, pri najgorim vremenskim uslovima prelazim 65-70 milja, preko ljeta 100 milja. Bez dvoumljenja bih u Crnoj Gori kupio isti auto. jer i bez infrastrukture domet od 100-160km je više nego dovoljan.

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi živjeli u eko zgradi-kući?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish