Get Adobe Flash player

 


srijeda, 17 septembar 2014 19:53

Renault Eolab sa potrošnjom od 1 litre

Ocijenite sadržaj
(3 Glasova)

Novi koncept po imenu Eolab će premijerno biti prikazan u Parizu, uz prosječnu potrošnju goriva od 1 l/100 km, kao i emisiju CO2 od samo 22 g/km, štediša koji bi se u prodaji našao u roku od jedne decenije, istovremeno predstavlja odgovor na „izazov“ francuske države da do 2020. u proizvodnji bude automobil sa prosječnom potrošnjom do 2 l/100 km. Renault se prije svega posvetio smanjenju ukupne mase, te koncept teži svega 955 kg, što je gotovo 400 kg manje nego aktuelni model Clio. Mnogo vremena posvećeno je i poboljšanju aerodinamike, pa se koncept može pohvaliti rezultatom od 0,235 što je gotovo za jednu trećinu bolje od Clia.

Za pogon je odabrana kombinacija trocilindarskog benzinskog motora SCe, snage 75 „konja“ i elektromotora koji oslobađa oko 68 konjskih snaga i 200 Nm obrtnog momenta. Kompaktna trostepena transmisija snagu od motora šalje na prednje točkove, i to tako da su prva dva stepena u upotrebi od strane elektromotora, dok se treći stepen angažuje aktiviranjem benzinskog agregata.

telegraf.rs

2 Komentara

  • Link komentara Velisa subota, 20 septembar 2014 10:51 Napisano Velisa

    ovaj automobil ce kod nas biti nacionalni alutomobil, ali nakon 2050 god kada mu cijena bude kao golfu 2 dizelu sada.

    Crnogorci nekad bili vjerni Njemackim automobilima, ali sada su presli na Renault, za manje para udobnije i jeftinije, mijenjaju se navike ocigledno...

  • Link komentara Miki petak, 14 novembar 2014 21:41 Napisano Miki

    Ako vaš Mercedes guta 40 posto više goriva od onoga što se navodi u brošuri, za to nije odgovorna vaša teška noga. Problem je što je Mercedes trenutno najveći manipulator testova potrošnje, vršeći testove u laboratorijskim uslovima koji se ne mogu primeniti u svakodnevnoj vožnji, priznali su!

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi se odazvali u akcijama cišćenja ?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish