Get Adobe Flash player

 


nedjelja, 06 jul 2014 12:29

Svi ključni modeli Audija dobijaju hibridne verzije

Ocijenite sadržaj
(3 Glasova)

Pogonski sistem automobila sastoji se od 1.4  TSI benzinca koji razvija 150 ks i elektromotora snage 75 kW/102 ks. Najveća kombinovana snaga dvije pogonske jedinice iznosi 204 ks, a maksimalni obrtni moment 350 Nm. U Audiju tvrde da je automobil u stanju da u kombinovanom režimu vožnje spusti potrošnju na svega 1,5 l/100 km, a emisiju ugljen-dioksida na 35 g/km. Vozač može da bira da li će voziti u hibridnom, u benzinskom ili električnom režimu. Kada se za pogon koristi samo elektromotor, razvija maksimalnu brzinu od 130 km/h, a domet iznosi 50 km.

Audi planira da do 2020. kupcima ponudi "plug-in" hibridne verzije svih najvažnijih modela iz svoje game.

Šef istraživačko-razvojnog odeljenja Audija, Ulrih Hakenberg (Ulrich Hackenberg), izjavio je da ta kompanija paralelno radi na dve familije hibridnih modela - jednoj za automobile koji su bazirani na MQB, i drugoj za vozila koja koriste veću, MLB Evo platformu.

Predstavnik prve grupe hibrida, Audi A3 e-tron nedavno je počeo da se prodaje. Riječ je o modelu koji je imao premijeru na auto-salonu u Ženevi 2013.

Što se tiče hibridnih Audija koji koriste MLB platformu, oni će imati sličnu konfiguraciju pogonskog sistema. Elektromotor će se nalaziti između izdužno postavljenog benzinskog motora i mejnjača, a snaga će se prenositi na prednje točkove. Hakenberg je najavio mogućnost da hibridni modelu budu ponuđeni i sa opcionim quattro pogonom.

b92.net

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi plastične kese zamijenili biorazgradivim?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish