Get Adobe Flash player

 


ponedjeljak, 17 februar 2014 13:34

BMW priprema Plug-in hibrid Serije 3

Ocijenite sadržaj
(3 Glasova)

Kompanija sada radi na uvođenju snažnijih elektromotora, baterija većeg kapaciteta i Plug-in hibridne tehnologije u konvencionalna vozila koja se proizvode u znatno većem broju primjeraka. BMW je do sada nudio jedino verziju ActiveHybrid, koja pored šestocilindričnog benzinca ima i elektromotor snage 56 ks. Električni motor uveden je kao asistencija konvencionalnom agregatu, a ako se za pogon koristi isključivo njegova snaga, u stanju je da pogoni automobil do 4 km, pri brzini koja je ograničena na 70 km/h. To će ujedno smanjiti potrošnju goriva i uticati da se snizi emisija štetnih gasova.

BMW je načino prve ozbiljne korake u smjeru elektrifikacije svojih automobila predstavljanjem modela i3 i i8. Kada je riječ o specifikacijama pogonskog sistema, pretpostavlja se da će one biti slične Plug-In hibridnom sistemu koji koristi BMW X5 eDrive koncept.

Ovaj automobil imao je premijeru na sajmu automobila u Frankfurtu 2013, a njegov hibridni pogonski sistem se sastoji od četvorocilindričnog TwinPower turbo-punjenog benzinca (snaga nije precizirana), električnog motora koji proizvodi 95 ks (70 kW) i paketa litijum-jonskih baterija.  U čisto električnom modu, X5 eDrive koncept može da pređe do 30 km, pri brzinama koje nisu veće od 120 km/h, što je znatno bolji rezultat u poređenju sa modelom BMW Serije 3 ActiveHybrid

b92.net

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Plašite li se klimatskih promjena?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish