Get Adobe Flash player

 


utorak, 19 april 2016 19:50

Holandija zabranjuje sva neelektrična vozila do 2025 godine

Ocijenite sadržaj
(1 Glas)

Ukoliko se zakon usvoji, u Holandiji će smjeti da se prodaju samo električni i automobili na vodonik. Zakon koji je predložila Radnička partija neće zabranjivati upotrebu postojećih automobila na benzin i dizel-gorivo, ali kada se oni izbace iz upotrebe neće moći da budu zamijenjeni. Postoji mogućnost da zakon bude usvojen uprkos veoma jakom protivljenju, pošto većina izabranih poslanika u donjem domu holandskog parlamenta podržava inicijativu. Ukoliko nacrt zakona prođe, hibridni modeli, uključujući i one koji koriste motor sa unutrašnjim sagorijevanjem i akumulator, takođe će biti zabranjeni

Plan za štednju energije natjeraće proizvođače automobila da proizvode dovoljno ekoloških vozila koja bi zadovoljila potražnju. Savremeni ekološki automobili imaju kraće vrijeme punjenja i mogu da pređu duža rastojanja. Zagovornici električnih automobila vjeruju da će stalna poboljšanja učiniti ove automobile atraktivnijima za kupovinu. Prodaja električnih i automobila na vodonične ćelije je u stalnom porastu. Prema kompaniji „Tesla“, njihov dostupni „model 3“ je dobio rekordan broj porudžbina. Prema istraživanju kompanije „Delojt“ iz 2015, Holandija je jedna od najzagađenijih zemalja u Evropskoj uniji.

nezavisne.com

2 Komentara

  • Link komentara Green sparklet utorak, 19 april 2016 19:59 Napisano Green sparklet

    Holandska radnička partija se bavi ekološkim temama, a gdje smo mi i naše partije...ali sve je to odraz stanja u društvu, oni su teme kojima se mi bavimo već riješili pa sada mogu da usavršavaju standarde za dobro svih.

  • Link komentara Mirjana srijeda, 27 april 2016 19:48 Napisano Mirjana

    A poslanici biciklima na skupštinu, napredna drušva.

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li vam se dopada portal?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish