Get Adobe Flash player

 


petak, 15 januar 2016 21:51

Vlade Divac kupio električni Tesla S

Ocijenite sadržaj
(3 Glasova)

Legendarni Vlade Divac posjeduje najbolji električni automobil na svijetu - „tesla“. Generalni menadžer Sakramento Kingsa po povratku u Kaliforniju odlučio je da se časti nesvakidašnjim autom koji ne zagađuje okolinu. „Tesla S“ je bio pravi izbor jer je ova „zvijer na struju“ 2013. proglašena automobilom godine, a po luksuzu i performansama bez problema može da stane na crtu najjačim verzijama „mercedesa“, BMW, „audija“. U zavisnosti od motora, ovaj automobil u SAD košta oko 80.000 dolara, a interesantno je da država donira 7.500 dolara svakom ko se odluči da kupi automobil koji ne zagađuje okolinu.

Međutim, Divčeva verzija „tesle S“ opremljena je auto-pilotom, najnovijim sistemom koji omogućava da se automobil sam parkira, bezbjedno promijeni traku u toku vožnje ili, vjerovali ili ne, čak i dođe na poziv vlasnika. Aktuelni predsednik Olimpijskog komiteta Srbije oduševljen je ovim opcijama. Danas sam prvi put uključio auto-pilot na „tesli. Fantastično. Fabrika je uradila sjajan posao - oglasio se Vlade Divac. Kako se Divac odlučio za srednju opciju, odnosno motor od 380 ks, električni automobil do „stotke“ stiže za 4,4 sekunde, a maksimalna brzina je 209 kilometara na sat. Sa jednim punjenjem baterija „tesla“ prelazi oko 300 kilometara.

Dobio ime po Nikoli Tesli

Nije teško pretpostaviti da je kompanija „Tesla“ iz Silikonske doline, koja se bavi proizvodnjom električnih automobila, uzela ime baš po najpoznatijem srpskom naučniku Nikoli Tesli. Vlade Divac je prošle godine pred NBA plej-of učestvovao u humanitarnoj akciji koja je podrazumijevala da snimi audio-poruke za GPS aplikaciju. Vlade je tada sjajno odradio posao, čak je i urađen šaljivi video-klip u tu svrhu, a dobri poznavaoci automobila su na osnovu jednog kadra otkrili da se dovezao upravo „teslom“.

kurir.rs

1 Komentar

  • Link komentara Marijana petak, 15 januar 2016 22:05 Napisano Marijana

    Odlične performanse bez zagađenja, samo za bogate za sada..a sirotinja i ne misli na zagađenje..svaka čast Vlade Divac je odavno dokazao svoju veličinu, sada potvrđuje svoju ekološku svijest.

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Plašite li se klimatskih promjena?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish