Get Adobe Flash player

 


ponedjeljak, 28 decembar 2015 13:38

Ford ulaže 4,5 milijardi dolara u vozila na električni pogon

Ocijenite sadržaj
(3 Glasova)

Do kraja 2020. kompanija će proširiti svoj portfolio za 13 novih električnih vozila, tako da će više od 40% globalnih modela nuditi elektropogon i uložiti dodatnih 4,5 milijardi dolara u razvoj električnih vozila. Ova globalna investicija usmjerena je na lansiranje čak 13 novih modela na struju. Krajem sljedeće godine u proizvodnju ulazi novi Focus Electric, sa potpuno novim DC brzim punjačem, koji obezbjeđuje 80% punjenja za 30 minuta. Time će vrijeme punjenja koje obezbjeđuje radijus kretanja od 160 kilometara biti skraćeno za 2 sata u poređenju sa aktuelnim modelom Focus Electric.

Novitet će donijeti još nekoliko važnih inovacija za kupce u Evropi i Sjevernoj Americi. SmartGauge sa EcoGuide LCD instrument tablom nudi multi prilagodljive displeje koji omogućavaju vozaču da u realnom vremenu prati korišćenje električne energije što pomaže pri uspostavljanju efikasne potrošnje. BrakeCoach predstavlja još jednu „pametnu“ karakteristiku koja služi za maksimizaciju energije dobijene regenerativnim sistemom kočenja. Što se više energije prikupi kočenjem, više se vraća u bateriju.

Fordova strategija u pogledu električnih vozila predstavlja ambiciozan odgovor na tendenciju globalnog rasta potražnje za čistijim i efikasnijim vozilima. Pokretanje novih projekata dovelo je do ekspanzije inženjerskih timova Forda u Evropi i Kini, specijalizovanih za istraživanje i razvoj oblasti električnih vozila. Veliku novost predstavlja i to što će Ford prilikom razvoja električnih vozila dobrim dijelom donositi odluke na osnovu iskustva korisnika.

telegraf.rs

3 Komentara

  • Link komentara Majstor ponedjeljak, 28 decembar 2015 13:48 Napisano Majstor

    Malo kasne za Toyotom ali svakakao za dobro prirode i svih nas, što više električnih motora čistiji vazduh i zdravija pluća za sve!

  • Link komentara Драган utorak, 12 januar 2016 15:03 Napisano Драган

    Јел хибрид или 100% електрични?

  • Link komentara NVO Zeleno Srce petak, 15 januar 2016 21:30 Napisano NVO Zeleno Srce

    Razvijaju 100% električne modele

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi se odazvali u akcijama cišćenja ?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish