Get Adobe Flash player

 


ponedjeljak, 20 januar 2014 20:55

Neobično ostrvo u obliku srca

Ocijenite sadržaj
(3 Glasova)

Ovo ostrvo je privuklo svjetsku pažnju kada je prvi put neko postavio njegovu fotografiju na internet, a oblik srca je doprinio tome da postane jedno od prepoznatljivijih ostrva danas. Ostrvo u obliku srca, kako ga mnogi zovu, nalazi se u Australiji. Pravo ime ovog ostrva je Makepeace (bukvalan prevod bi bio “stvara mir”) i nalazi se u Nusa rijeci blizu istočne obale Australije. Ostrvo privlači pažnju zbog oblika koje podsjeća na srce, a trenutno pripada Virdžin Australija (dio Virdžin grupe) koja je u vlasništvu poznatog multimilijardera Ričarda Brensona. Prema projketima koje su vlasnici napravili, predviđeno je da na ostrvu mogu da borave 22 osobe.

Prethodni naziv ovog ostrva je “Ostrvo svinja”, a sadašnji naziv nosi po Hani Mejkpis (Hannah Makepeace), koja je skoro cio život provela radeći na ostrvu (od 1924. god.) a potom bila i njegov vlasik pošto prethodni vlasnik nije imao nasljednika i ostavio je ostrvo Hani koja je najduže radila na njemu. Preminula je u 89. godini 1973. Pošto ni ona nije imala potomaka, ostrvo je pripalo državi koja je odlučila da ga nazove po njoj.

Prije Ričarda Brensona, koji je vlasnik ostrva od 2007. godine, vlasnici su bili dvije porodice koje su koristile ostrvo za odmor a dolazak na njega nije bio dozvoljen nepozvanim strancima. Od 2011. godine, kada je ostrvo renovirano, otvoreno je kao odmaralište i svi koji su spremni da uplate neki aranžman, dobrodošli su da borave na njemu.

Ukoliko ste zainteresovani, možete da posjetite i zvaničnu web stranicu ostrva Makepeace

http://makepeaceisland.com/

zanimljiveinformacije.com

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi kupili hibridni automobil?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish